Duurzaamheid en circulariteit

Unlighted

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stel je eens voor hoe een wereld zonder overbodige verlichting eruitziet. Aanzienlijk minder CO2 uitstoot, een heldere sterrenhemel, en de nachtdieren en planten zijn niet meer in de war. Lichtvervuiling ontstaat door het overmatig, kunstmatig verlichten van de omgeving. De grootste veroorzakers van lichtvervuiling zijn de glastuinbouw, weg- en straatverlichting, reclameverlichting, sierverlichting, terreinverlichting en de 24 uurseconomie. Met mijn kunstwerk 'UNLIGHTED', wil ik ervoor zorgen dat er op Utrecht Centraal actie ondernemen wordt tegen lichtvervuiling.

Artist statement

Ik ben als design student niet alleen inzetbaar op het gebied van ruimtelijk-, grafisch-, en social design, maar daarentegen ook inzetbaar als lichttechnicus. Graag wil ik mijzelf breed opleiden, zodat ik van alles een beetje kan en het uiteindelijk met elkaar kan combineren. Wat mijn werk uniek maakt, is dat ik inspiratie haal uit mijn eigen omgeving; bijvoorbeeld de duinen en bossen die op fiets afstand liggen, maar ook uit boeken die ik lees en films die ik kijk. Dat alles om er zo een nieuwe creative, en eigen draai aan te geven.

Ambities

Over 5 jaar zie ik mezelf gedreven aan het werk in mijn eigen bloeiende ontwerpstudio. In deze studio combineer ik mijn passies voor licht, kunst en ruimtelijk ontwerp om adembenemende (interactieve) installaties te creëren. Met behulp van innovatieve technologieën en mijn artistieke visie wil ik een unieke beleving creëren voor mijn publiek.
Naast mijn werk in de ontwerpstudio, blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen en uitdagen. Mocht ik besluiten om nog verder te gaan met studeren, dan wil ik met succes een opleiding gericht op scenografie afronden. Deze opleiding zal mijn kennis en vaardigheden verdiepen, zodat ik nog meer diepgang en betekenis kan brengen in mijn artistieke projecten.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik geleerd om mijn creativiteit weer te laten opbloeien, en nieuwe wegen te ontdekken. Soms zijn deze wegen een eenrichtingsverkeer, maar heb ik er wel nieuwe ideeën door gekregen die ik kan gebruiken binnen andere projecten. Ook heb ik ontdekt wie ik ben als designer, waar mijn sterke en verbeterpunten liggen, en hoe ik deze kan gebruiken in mijn voordeel!