Ander thema

Universal Language of Peace

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als ontwerper creëer ik intuïtieve, poëtische werken met een unieke lichamelijke en emotionele benadering, voortkomend uit mijn dansachtergrond. Mijn ontwerpverhaal begint vaak met analyses van complexe thema's zoals vrede en polarisatie. Dans en beweging voegen een extra dimensie toe, waarbij ik voortdurend streef naar een harmonieuze balans tussen dans, beweging en architectuur. Mijn afstudeerproject "Universal Language of Peace" illustreert dit goed. Met behulp van dans en co-creatie heb ik een vredespaviljoen gecreëerd dat verbinding stimuleert. Het biedt een toegankelijk plein waar mensen samenkomen, kinderen spelen en waar ruimte is voor evenementen, zoals het dansen of opvoeren van vredesdansen.
Maquette vredespaviljoen schaal 1:100.
Het vredespaviljoen in vogelvlucht.
Watergeultjes en waterbassins zorgen voor beweging in het ontwerp.
Plein voor het Vredespaleis, waar mensen dansen en kunnen samenkomen.
Plattegrond vredespaviljoen ontstaan vanuit de danschoreografie.
Tekening eigen vredesdans choreografie.

Artist statement

De combinatie van mijn ervaring als danser en interieurarchitect maakt mijn visie en werk uniek. Dans en architectuur liggen dichterbij elkaar dan je zou denken. In mijn werk ben ik continu op zoek naar de relatie tussen beiden en hoe ze elkaar kunnen versterken. Zo hoop ik sterke intuïtieve analyses te maken en poëtische ruimtelijke vertalingen te ontwerpen. Ik ben geen regisseur, maar choreograaf van de ruimte.

Ambities

Over vijf jaar heb ik mijn titel als interieurarchitect behaald, heb ik mijn eigen onderneming opgestart en maak ik dans choreografieën geïnspireerd op architectuur.

Geleerd tijdens de studie

Als ik terugkijk naar de afgelopen twee jaar, kan ik merken dat ik veel gegroeid ben. Ik heb eigen (dans)onderzoeksmethodes ontwikkeld, die mijn werk veel krachtiger hebben gemaakt. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen om te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Verder heb ik heel veel geleerd van mijn medestudenten met elk hun eigen expertises. We hebben elkaar gemotiveerd en geïnspireerd!