Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

Uit het hoofd, in de actie - de 3 café challenge

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wat is jouw route? Wat is een uitdaging die jij zou willen aangaan? We lopen allemaal wel eens vast in ons hoofd. Dat niks meer lukt. ‘De 3 cafe challenge’ gaat daar verandering in brengen. Op een speelse manier aan de slag met gedragsverandering.

De opdracht is heel simpel. Spreek een intentie uit en ga op pad. Ben je de schrijver van een boek? Loop je vast met het schrijven van je derde hoofdstuk? Dan ga jij op de dag dat je jouw challenge start gegarandeerd stappen maken. Iedereen heeft een unieke route in de challenge.

Artist statement

Mijn naam is Elli van der Werf. Ik ben social designer, podcastmaker, storyteller, maar ook inzetbaar als conceptueel denker, vormgever en spreker. Wat mij interesseert en veelal terug komt in m’n werk, is de mens. Ten opzichte van de natuur, de stad of de technologie vraag ik mij af hoe deze factoren een verbinding vormen. Steeds opnieuw ben ik geïnteresseerd in hoe de mens zich verhoudt tot haar omgeving. Tijdens de master ben ik me gaan afvragen hoe ik mensen zou kunnen stimuleren meer te bewegen van de omgeving te genieten. Ik ben mij gaan richten op mensen die zich herkennen in vastlopen, om vervolgens tot een ontwerp te komen wat deze doelgroep prikkelt en in beweging weet te krijgen.

Ambities

Over 5 jaar hoop ik me aan diverse wicked ideas te hebben gebogen, impact te maken in verander processen en hier trainingen in te geven en aan mooie projecten te werken.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie leer je vanuit je eigen fascinatie of irritatie in de maatschappij tot een onderzoeksvraag te komen. Vanuit verschillende iteraties heb ik leren toewerken naar het benaderen van potentiële stakeholders, om uiteindelijk mijn eigen complexe stakeholder landschap te creëren. De studie was daarin een verrijking om met meer tools en achtergrondinformatie het gesprek aan te gaan. Hier heb ik echt ontzettend veel van geleerd.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de studie Digital Media aan de HKU (Hogeschool van de Kunsten Utrecht). Mijn afstudeerwerk is terug te vinden via de HKU exposure site. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de pagina.

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de studie Image and Media Technology. Ook hierbij wil ik verwijzen naar de exposure link van destijds.

NOTITIE AAN DE EXPOSURE WEBSITE MENSEN. Ik ben 2x afgestudeerd en kan van beiden de exposure pagina niet makkelijk terugvinden. Beide links zou ik hier willen noemen. (deze notitie graag weghalen na oplossen)