Diversiteit en inclusiviteit

Twee Adrie dagen in Kanaleneiland

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Utrecht, Kanaleneiland: een buurt waar ik nu meer dan anderhalf jaar voor mijn opleiding woon. Van veel mensen hoorde ik negatieve verhalen, maar ik toen ik er kwam wonen viel het allemaal enorm mee. Mijn idee was om hier een documentaire over te maken, zodat ik aan anderen kan laten zien hoe het echt is. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Bellen, mailen, appen, langsgaan, allemaal zonder succes... Maar door dit traject heb ik wel een bijzonder persoon leren kennen. We schelen 62 jaar, maar als wij samen zijn is het altijd gezellig. Deze bijzondere band heb ik vastgelegd.

Artist statement

Mijn naam is Maxime en als documentairemaker met een liefde voor talen, culturen en eten, streef ik ernaar om mensen een podium te geven en authentieke verhalen te vertellen.

Mijn passie is begonnen toen ik 11 jaar oud was en mijn eerste camera kocht, deze hobby veranderde in een studie, vervolgens groeide dit uit tot een mijn professionele leven.

Mijn missie is om echte menselijke ervaringen vast te leggen en te delen, zonder poespas. Want in ieder mens zit een verhaal wat een ander kan inspireren, fascineren of motiveren. Dat menselijke is wat ik belangrijk vind, zeker wanneer er steeds meer met Artificiele Intelligentie snel en perfect moet, houd ik van rustig aan en imperfecties.

Ik geloof in de kracht van eerlijkheid en oprechtheid, dit laat ik dan ook terugzien in mijn werk.

Ambities

Mijn droombaan is als cameraman werken bij bedrijf wat gespecialiseerd is in documentaires maken over de hele wereld. Nieuwe landen en mensen leren kennen en daar inspirerende verhalen van kunnen maken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik op school heb geleerd is dat ik graag nieuwe media ontdek, maar dat mijn passie toch écht bij video ligt. Maar ook heb ik hele leuke mensen leren kennen die ik nog later in het werkveld zal treffen.