Zorg en welzijn

Tussen Hemel en Aarde

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Amsterdam is een stad die altijd in beweging is. Veel prikkels, geluiden en mensen. Soms is het fijn om in die stad een moment van stilte en rust te hebben. Juist wanneer we rouwen. Het rouwproces van de mens staat nooit stil en komt in wisselende snelheid en intensiteit voor. Het ontwerp is gelegen naast het Westerpark, in een natuurlijke omgeving, en is bereikbaar voor de Amsterdammer. Mijn ontwerp is een ruimte om te rouwen, om verlichting te ervaren en jezelf een moment van stilte te gunnen.

Artist statement

Ik ben een gestructureerde ontwerper. Ik ben precies, werk netjes en laat tegelijkertijd ruimte voor onverwachte gebeurtenissen die mijn werk verrijken. Vanuit een persoonlijk perspectief ga ik gesprekken en ervaringen aan die terug te zien zijn in mijn werk. Dat maakt mijn werk niet alleen van mij, maar ook van anderen.

Ambities

Wat mijn werk tot leven brengt, is wanneer ik weet dat de gebruikers zichzelf kunnen vinden en herkennen in het werk. Ik wil werken met de opdrachtgevers en hen onderdeel laten zijn van het proces, waardoor elk project waar ik aan werk, ongeacht de omvang, voor mij van waarde is.

Geleerd tijdens de studie

Wat me altijd het meeste is bijgebleven, is hoe ik tijdens een LAB binnen mijn opleiding het proces het ontwerp heb laten vormen. Niet weten wat het eindresultaat is en kijken naar de kwaliteiten van een materiaal. Met als resultaat een onverwacht, maar mooi ontwerp. Dat zie ik als waardevol, om toe te voegen aan mijn gestructureerde proces.