Duurzaamheid en circulariteit

Tunnelvisie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tunnelvisie is een interactieve installatie gericht op het aanpakken van maatschappelijke problemen die voortkomen uit het grootschalige gebruik van XTC. Het doel is om jongvolwassenen bewuster te maken van de gevolgen van synthetisch drugsgebruik op een creatieve en interactieve wijze. Het project is geëvolueerd naar een installatie met een infraroodcamera die bezoekers detecteert en een indringende ervaring creëert met een groot oog dat constant op hen gericht is. Het stimuleren van dialoog speelt een centrale rol in het ontwerp. Tunnelvisie is ontwikkeld in samenwerking met OMspaces, een ontmoetingsruimte van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.
Ontwikkeling van het prototype - 15 mei 2023

Artist statement

Onafhankelijkheid betekent voor mij dat een individu in staat is om zelfstandig bewuste keuzes te maken. Maar hoe kun je een bewuste keuze maken wanneer je ergens niet volledig van op de hoogte bent? Ik streef ernaar om mensen bewust te maken en daarmee hun onafhankelijkheid te bevorderen.

Als professional zet ik mij in om bewustwording te creëren door middel van kunst. Met deze benadering zorg ik ervoor dat individuen hun eigen standpunten kunnen ontwikkelen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Met behulp van Design Thinking creëer ik concepten die mensen informeren over actuele maatschappelijke vraagstukken. Mijn creatieve en empathische aanpak stelt mij in staat om effectieve oplossingen te ontwerpen die het bewustzijn vergroten en betrokkenheid stimuleren bij het publiek.

Ambities

Als professional is mijn grootste ambitie om uiteindelijk samen te werken met organisaties die hetzelfde doel nastreven: mensen op een creatieve manier informeren over belangrijke vraagstukken. Momenteel richt ik echter mijn aandacht nog volledig op Tunnelvisie. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het project, met verdere ontwikkeling, optimalisatie en implementatie, een krachtige impact kan hebben op het welzijn van jongvolwassenen en de samenleving.

Geleerd tijdens de studie

De belangrijkste les die ik tijdens KE heb geleerd is dat je trouw moet blijven aan jezelf. Een succesvol project hangt niet alleen af van de resultaten, maar vooral van de positieve energie en voldoening die je tijdens het proces ervaart. Ga dus vooral op zoek naar een werkwijze die goed bij jou en je behoeften past. Laat je niet gek maken door anderen en heb vertrouwen in je eigen capaciteiten.

Kunst en Economie is een mooie verrijking geweest voor mijn professionele ontwikkeling. De opleiding heeft mij een waardevolle basis gegeven om mijn weg te vinden in het professionele leven, waarbij ik trouw blijf aan mezelf en volop geniet van elke stap.