Audiovisual Media

Tuin der Driften

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

In Tuin der Driften volgen we de 75-jarige Cor. Hij is verknocht aan zijn voortuin waar hij veel aandacht aan schenkt. Door voorbijgangers wordt hij geroemd om zijn gazon. Totdat Cor een nieuwe overbuurman krijgt, genaamd Theo die zijn voortuin besluit op te knappen. Dit is het begin van een competitieve strijd tussen Cor en Theo over wie de mooiste voortuin heeft. Het moet groter, beter en het gras moet vooral groener zijn dan aan de overkant. Over de weg die tussen beide huizen loopt, passeren verschillende voorbijgangers die de druk van de concurrentiestrijd opvoeren. Uiteindelijk realiseren Cor en Theo dat het continu overtreffen van elkaar niet leidt tot het succes waar ze beiden naar op zoek zijn.

Artist statement

Ik ben gefascineerd door de absurditeit van het alledaagse leven. Voor inspiratie ga ik daarom graag de straat op om me te laten verrassen door gebeurtenissen die ik zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen bedenken. Mijn liefde voor observeren komt terug in het voyeuristische perspectief dat ik in mijn films laat terugkomen. De films die ik maak, spelen zich af in kleine gestileerde wereldjes die vaak net iets afwijken van de werkelijkheid. Ik maak gebruik van lange scènes waarin de kijker geconfronteerd wordt met al het ongemak wat bij het menszijn komt kijken. De toon is daarom vaak tragikomisch. Precies zoals ik het leven zie.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik met twee mede filmmakers een filmcollectief te zijn gestart en samen korte films te maken. Het liefst verhalen buiten de randstad of zelfs in het buitenland.

Geleerd tijdens de studie

Om meer te vertrouwen op je instinct. Zeker in het begin van mijn studie was ik veel bezig met hoe anderen naar mijn werk keken en maakte ik keuzes waar ik eigenlijk niet achter stond. Daardoor raakte ik vaak verder verwijderd van mijn gevoel en intuïtie. Daarom is het belangrijk om continu terug te gaan naar het eerste enthousiaste gevoel wat je hebt bij een verhaal, personage of idee. Daaruit volgt vanzelf de motivatie die nodig is om de film ook echt te gaan maken.