Gezondheid en welzijn

Troost

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn afstuderen ging ik op zoek naar hoe ik beter kon troosten, hoe mensen beter konden troosten. Ik had een hoop vragen, kunnen we troost geven verbeteren? Lukt het mij de kwaliteit van de aandacht in troost verbeteren, mensen stil laten staan bij wat troost eigenlijk is? Dood, verlies, ziekte, tegenslag, blijven bij het leven horen, maar kan troost veranderen? Kan ik iets troostends maken?
Ik kan niet zeggen wat goede troost is want dat is voor iedereen anders. Het enige wat ik kan doen is mijn ervaring en gevoel delen en misschien herkennen mensen zich daarin.
Met mijn project laat ik het mooie, ongemakkelijke en onmogelijke daarvan zien.

Artist statement

Wat mij als maker inspireert is het dagelijkse leven, hoe gaan mensen om met wat er op hun pad komt? Mijn werk gaat over mensen en hun emoties. Deze emoties probeer ik te verbeelden in verschillende technieken. De figuren die ik teken, schilder, van klei maak, hebben vaak iets slungeligs, iets onbeholpens. Door dit luchtige, humoristische aspect hoop ik lichtheid teweeg te brengen.

Ambities

Ik hoop illustraties te maken waar mensen wat aan hebben. Na mijn afstuderen hoop ik bij een bedrijf te komen werken waar ik verder kan groeien en mezelf kan blijven ontwikkelen, in een inspirerende omgeving. Uiteindelijk hoop ik voor mezelf te beginnen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik een eigen stijl gecreëerd, leren kritisch te kijken en concepten tot eindwerken te illustreren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2019 Fashion clip T-shirts
2020 illustraties voor boek Golven van verdriet
2020 Expositie kijkkunst
2021 Expositie etalage Hema
2022 Illustraties bij gedicht