Artistieke prestatie

Triptic

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Triptic is een interactief kunstwerk en visuele ontdekkingstocht gebaseerd op vormen en lagen. Door het verslepen en verplaatsen van elementen ontstaan er nieuwe beelden. Er zijn talloze verschillende uitkomsten mogelijk. Dit maakt elke ervaring en beeld uniek.

Artist statement

Kunst en interactie hebben mij al sinds jongs af aan geboeid. Want waarom alleen maar kijken als je het ook kan beleven? Als kunstenaar wil ik geen toeschouwers maar ervaarders. Ik geloof dat juist in de interactie met anderen er een geheel nieuwe vorm van kunst ontstaat. Een vorm waarin je samen maakt en creëert, waarin community actief deelneemt aan het maak process. Waarin kunst niet een statische vorm aanneemt maar kan meebewegen en transformeren afhankelijk van in welke handen het valt.

Mijn werk op zichzelf is een zoektocht, een abstracte reflectie van de zoektocht in mijzelf. Ik word hierin geleid door emotie en gevoel. Hoe dichter ik bij mezelf kom hoe meer connectie ik met mijn werk voel. Waarom maak ik wat ik maak? Wat maakt me blij? Wat is mijn comfortzone en hoe kan ik deze doorbreken? Deze vragen zijn actief deel van mijn proces en houden mij scherp.

Waar ik eerst op zoek was naar een eindfase en perfectie in mijn ‘stijl’ als kunstenaar, weet ik nu: dit bestaat niet, er is geen einde. Wel is er een eindeloze zoektocht waarin rust en chaos elkaar afwisselen. Deze zoektocht is wat mijn werk drijft, en waar ik anderen in mee wil nemen. Een blik in het process als maker. Soms een gevecht, soms een dans. Waarin ik altijd op zoek blijft naar de ruimte buiten de zogenaamde lijntjes.

Ambities

Over 5 jaar ben ik aan het werk als zelfstandig kunstenaar en ben ik mij verder aan het verdiepen in de mogelijkheden van kunst en interactie en hoe deze in de toekomst nog verder met elkaar kunnen en zullen versmelten.

Ik maak verschillende soorten kunst zowel analoog als digitaal en interactief. Hierbij lijkt het me ook interessant om onderwerpen van maatschappelijke waarde aan te snijden zoals mentale problemen, klimaat en vrouwenrechten.

Geleerd tijdens de studie

Momenten van complete chaos en wanhoop zijn vaak het begin van een waardevolle ontwikkeling.

Soms is het eng wanneer je het gevoel hebt de controle te verliezen, maar juist door deze momenten ben ik mijzelf en mijn makerschap gaan bevragen en hierdoor weer tot nieuwe werkmethoden gekomen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Good Eating Habits - KRIJT - Kunsthal KAdE (mei 2018)

Bijgedragen aan:
The Meeting (een collectieve muurtekening)- Henk Fakkeldij - Open Call - Arti et Amicitiae (jan 2020)