Inclusie en diversiteit

Treasure Hunt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een mysterieus eiland trekt de 2 avonturiers Taiwo en Nova aan om het eiland te verkennen. Op het eiland bevindt zich een schatkamer die ze alleen kunnen openen met de juiste sleutels, deze zijn verspreid over het eiland en aan de avonturiers de taak deze te vinden. De zoektocht is niet zonder conflict en problemen maar dat is deel van het avontuur.

Het verhaal wordt verteld samen met een energiek nummer om het enthousiasme van een nieuw avontuur te voelen. Het doel van de animatie is om je voor een paar minuten mee te nemen op avontuur en je een energieboost te geven.

Artist statement

Ik maak graag levendig en kleurrijk werk. Bijvoorbeeld in de vorm van een geanimeerde(muziek) video, illustratie of in het ontwerpproces zelf. Ik houd me bezig met wat er nu in de wereld aan de hand is: wat dragen mensen, wat laat ze lachen en waardoor voelen ze zich geaccepteerd? Dit pas ik toe in verschillende media zoals in games, animatiefilm of reclame.

Waar ik ook in werk, wat ik ook maak, ik kijk altijd naar hoe ik de juiste emotie, het juiste gevoel kan overbrengen bij de kijker. Ik vind het namelijk zo speciaal dat je als vormgever een verhaal of moment in tijd kan overbrengen aan de kijker.
Bij mijn examen project, een muziek video over een ontdekkingsreis was ik ook constant bezig met: Hoe kan deze achtergrond zo goed mogelijk de magie van de wereld overbrengen? Hoe kan ik het vinden van de schat er zo indrukwekkend mogelijk uit laten zien en voelen? Hoe kan ik zo goed mogelijk de overvloeiende gevoelens van wonder en enthousiasme van het hoofdpersonage uitbeelden? Dit is altijd het startpunt. Daarna beginnen de vragen opnieuw en opnieuw met de kleur en afwerking van het werk. Zodra dit goed voelt is het project in mijn ogen af.

Ik wil de kijker motiveren, inspireren en meenemen in een nieuwe wereld. Al is het maar voor een paar seconden, Met als doel om
In mijn werk zoek ik naar dat ene moment waar een medium een magisch, mooi of ontroerend moment creëert. Het moment dat je kippenvel geeft en je compleet meeneemt. Dat is het beste moment dat je de kijker kan geven.

Ambities

Over vijf jaar wil ik graag als freelancer aan het werk zijn, of in een klein bedrijf werken waar ik verschillende taken mag doen, zoals bijvoorbeeld: achtergronden ontwerpen, promotiewerk, en/of het maken van kleine animaties. Verder wil ik mij veel meer verdiepen in kleur en licht, aangezien ik dit een enorm belangrijk en interessant aspect van vormgeven vind. Deze dingen zijn namelijk zo belangrijk om de aandacht te trekken en het verhaal in het werk zo goed mogelijk over te brengen op de kijker. Ik wil mezelf graag op die manier onderscheiden van anderen.

Ook ben ik van plan om in andere landen ervaring op te doen, met verschillende mensen te werken en van hun culturen te leren, Japan en Korea staan bovenaan mijn lijst omdat hun type vormgeving mij enorm aanspreekt. Korea heeft enorm stijlvolle fijn uitziende vormgeving, en japanners zijn zo goed in hun werk expressief en levendig te maken.

Als laatste wil ik tegen die tijd bezig zijn met een persoonlijk project, dit kan een webtoon (online comic) zijn of een nieuwe korte film.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb veel verschillende technieken geleerd en dat er veel richtingen zijn die je kunt kiezen, in dit werk en mijn leven. Ik heb antwoorden gekregen die vervolgens weer voor nieuwe vragen zorgde. Maar ik heb vooral geleerd dat je er zelf voor moet zorgen dat je je doelen bereikt en je eigen weg vindt. Dus probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen in je zoektocht.