Ander thema

Tranen met Tuiten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tranen zijn de universele taal die we allemaal spreken. Wanneer woorden niet meer volstaan, komen onze tranen ons helpen. Toch lijken we ze vaak niet te waarderen. We verstoppen ze en geven ze geen waardig plekje. En dat terwijl de functie van tranen juist draait om de verbinding tussen mensen en de steun die we van elkaar krijgen.

Als we onze schaamte loslaten, kan huilen heel gezellig zijn. Daarom wil ik de traan vieren in al zijn geuren en kleuren. Van pijnlijke tot zachte tranen. De zakdoeken die al onze tranen hebben gevangen mogen uitgehangen worden. Van vuile was tot een feestelijke slinger. Al huil je elke dag of bijna nooit, jouw traan mag ook gevierd worden.

Artist statement

Als illustrator vind ik het prachtig om ongrijpbare onderwerpen toegankelijk te maken voor iedereen. Zaken die lastig te bespreken zijn, toch naar voren te brengen op een verfrissende manier.

Ik maak illustraties die onze werkelijkheid en onze gevoelswereld combineren tot een nieuwe, visuele taal. Hiervoor ben ik constant bezig met het mixen van nieuwe technieken en traditionele kunstvormen. Voor elk onderwerp wil ik een bijpassende sfeer creëren. Mijn passie voor experimenteren blijft altijd terugkomen. Ik ben constant op zoek naar een nieuw perspectief, een nieuwe vorm of een nieuw onderwerp om me in te verdiepen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik vooral al mijn passie en plezier voor het vak behouden. Ik hoop dingen te doen die ik me nu nog niet eens voor kan stellen.

Geleerd tijdens de studie

Neem vooral de ruimte om fouten te maken.