Diversiteit en inclusiviteit

To Be Mixed

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"To Be Mixed"
is een intieme documentaire over drie multiculturele vrouwen in Nederland, die laat zien hoe hun identiteiten hun leven vormgeven en navigeren door het leven met een gemengde afkomst.


Ikzelf ben half Spaans en half Surinaams. Tijdens mijn jeugd worstelde ik met "het moeten kiezen voor één kant van mezelf." Ik zat vast tussen twee culturen. Ik heb deze documentaire gemaakt om erachter te komen wie ik ben en me minder in tweestrijd te voelen.


Met behulp van visuele media wil ik deze ervaring portretteren en nieuwe gesprekken over identiteit aanwakkeren. Via deze verhalen hoop ik begrip en waardering te inspireren voor de complexiteit ervan.


Zoals John Asgard zei: "Identity is not a box to be checked, but a story to be celebrated."

Artist statement

“Ik ben Sonriza Komproe en ik ben een editor, Filmmaker en Visual Artist uit Amsterdam.
Ik focus op verhalen vertellen door het benadrukken van mijn eigen perspectief. Mijn grootste passie ligt bij montage en het maken van visuele verhalen die aanspreken. Muziek, basketball en community is waar ik mijn inspiratie vandaal haal.

Met mijn No-Limit houding & liefde voor beeldtaal zorgt voor de emotie achter al mijn projecten. Een quote die mijn kijk op het leven beschrijft is:
'I don't have the patience to be a non-creator - Virgil Abloh'.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf in Londen werken als een creatieve filmmaker. Ik wil documentaires en commercials maken die unieke verhalen vertellen en mensen uitdagen in hun denken. Mijn doel is om anderen te inspireren en frisse ideeën op het scherm te brengen.

Ik hoop deel uit te maken van een creatief team in een postproductiestudio, waar ik kan samenwerken met anderen en projecten tot leven kan brengen. Daarnaast wil ik visuele content maken voor artiesten die wereldwijd touren, hen helpen hun verhalen op het podium te vertellen.

Kortom, ik streef ernaar diep betrokken te zijn bij de creatieve industrie en een verschil te maken met mijn werk.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is wat je kunt bereiken met de tools die je tot je beschikking hebt. Een creatief idee is geweldig, maar het zijn juist de iteraties en voortdurende verbeteringen die het echt kunnen laten schitteren.

Het vragen naar de mening van anderen is een kracht die ik heb ontdekt. Ik heb geleerd hoe ik feedback kan ontvangen en deze in mijn werk kan verwerken. Het openstaan voor een ander perspectief is essentieel.