The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Samenvatting volgt

Artist statement

Sarah Vrieling (1995) is beeldend kunstenaar en woonachtig in Harderwijk. Voornamelijk schildert Sarah portretten, maar stillevens zijn sinds kort ook onderwerp geworden in haar werk. Acrylverf, krijt en inkt zijn materialen die Sarah hierbij gebruikt. Haar werk zou je kunnen beschrijven als figuratief met een vleugje popart. In de bestaande beelden die zij verzamelt als inspiratie om tot een werk te komen, ziet zij een bepaalde schoonheid, een emotie, een gevoel. Deze eigenschappen tracht zij in haar schilderijen mee te geven.

In haar huidige serie werken heeft ze met eenvoud de complexiteit willen uitbeelden van de levensfase waarin zijzelf zit; de overgang van adolescente vrouw naar volwassen vrouw. Sarah: “De levensfase waarin ik momenteel zit is een hele uitdagende. De overgang van begin twintiger waarin uiterlijk, nieuwe relaties, avonturen en feestjes een grote rol spelen, naar eind twintiger waar je je bezighoudt met het opbouwen van een verantwoordelijk bestaan. Een huis kopen, voordelig boodschappen doen en praten over kinderen krijgen.”
In de serie gaan alledaagse gebruiksvoorwerpen een relatie aan met de portretten van vrouwen in deze levensfase.

In plaats van direct het onderwerp te schilderen, schildert Sarah de restruimte om het onderwerp heen, waardoor de achtergrond een belangrijk rol krijgt in het werk. Het suggereert een gevoel van oneindigheid, ruimte en openheid. Je reikt als het ware door het portret of voorwerp heen, naar alles wat erachter speelt en wat niet vanaf de buitenkant te zien is.

Ambities

Na de opleiding realiseer ik mijn eigen atelierruimte, waar ik mij verder wil ontwikkelen als beeldend kunstenaar.

Geleerd tijdens de studie

Een belangrijke vaardigheid die ik geleerd tijdens mijn opleiding is kritisch denken en het vermogen om constructieve feedback te geven aan lerenden. Dit heeft mij geholpen om lerenden te begeleiden bij het verbeteren van hun werk en het ontwikkelen van hun eigen creativiteit en technische vaardigheden.
Daarnaast heeft de opleiding mij geleerd hoe ik effectief communiceer met lerenden en collega's.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Geselecteerd voor 'het Weekend van het Portret 2020' van De Nederlandse Portretprijs.
- Deelgenomen aan tv-programma 'Sterren op het doek' met Frank Boeijen, 17 april 2021.
- Nominatie 'De Nederlandse Portretprijs 2021'.