Zorg en welzijn

Time, Space and Motion

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dans, een reeks van elegante bewegingen, die wij als mensen allemaal maken. De verhalen, die het kan vertellen, zo theatraal en vol emotie, pompeus of juist heel erg klein, maar waar geen woord gesproken wordt. Onze lichamen, die voor ons zo normaal zijn, veranderen in een soort instrument, dat tijdelijk vormen creëert.

Dans en architectuur zijn beide vormen van kunst, die de kracht van ruimte benutten. De levensduur van dans en architectuur verschilt echter enorm. Terwijl een choreografie een levensduur van slechts 20 minuten kan hebben, kan architectuur eeuwen deel uitmaken van een ruimte.

Met dit ontwerp wordt de levensduur van de dans verlengd, zoals bij architectuur en wordt de dans als het ware vereeuwigd. De bezoeker van deze ruimte neemt een dansende positie aan binnen dit ontwerp, waardoor hij deel uitmaakt van de dans.

Men wordt gedwongen om zich anders door de ruimte te verplaatsen. Dit toont een andere manier, hoe je niet alleen door de fysieke ruimte maar ook door het leven kan bewegen. Met mijn werk hoop ik deuren te openen naar een wereld vol mogelijkheden, waarin we beseffen dat we niet gebonden zijn aan beperkingen, maar juist de vrijheid hebben om te bewegen, te ontdekken en te groeien. Het is een herinnering dat we de regie hebben over ons eigen pad.

Artist statement

Als ontwerper zie ik mijzelf het liefst als duizendpoot, iemand die gespecialiseerd is in meerdere disciplines. Op dit moment ligt mijn interesse voornamelijk bij landschapskunst en bij andere vormen van ontwerpen binnen de openbare ruimte. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit filmografie, fotografie, mode, erfgoed en dans. Ook gebruik ik deze disciplines in de werkvormen, die ik hanteer.
Ik ben een ontwerper, die op creatieve manier kan denken en unieke concepten durft neer te zetten. Met de aanpak en uitwerking van deze concepten ga ik met een professionele werkhouding aan de slag. Ik ga onderzoekend te werk en vervolgens zet ik dit theoretisch onderzoek om in visuele vormstudies.
Met mijn werk wil ik verhalen vertellen, door een beleving mee te geven aan de bezoeker. Deze verhalen komen vaak voort uit een maatschappelijke kwestie of vanuit een historische achtergrond. Hiermee probeer ik bij te dragen aan de identiteit van een plek. Het verhaal staat altijd centraal, waarbij de vorm hierop een aanvulling is.

Ambities

Als ontwerper wil ik blijven groeien. Ik zou in de toekomst nog graag met meerdere mensen uit verschillende disciplines, zoals theater, film en lichtkunst, samen willen werken.
Ik zal altijd op zoek zijn naar interessante verhalen en inspirerende plekken. Dit is mijn drijfveer en om zo mensen dichterbij elkaar te brengen en bij hun leefomgeving.

Geleerd tijdens de studie

Met een technische achtergrond was ik gewend om me aan de regels te houden van constructief ontwerpen. Door de vrijheid van de HKU heb ik geleerd om me buiten de kaders te bewegen en om ongebonden te ontwerpen. Ik heb de schoonheid van architectuur ontdekt en ben dit opnieuw als kunstvorm gaan zien.
Ik heb geleerd om verschillende projecten naar mijn eigen hand te zetten. Zo heb ik een eigen unieke manier van ontwerpen ontwikkeld.