Ander thema

There is no such thing

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In een neutrino detector wordt een mysterieuze anomalie waargenomen. Een buitenaards deeltje dat reist door tijd en ruimte om planeet aarde en haar bewoners te observeren.

In deze experimentele en immersieve audiovisuele korte film stap je in het perspectief van een minuscuul buitenaards wezen. Een extraterristische entiteit die op verkenningstocht lijkt te zijn. Vanuit een vreemde belevingswereld vlieg je als kijker langs allerlei abstracte vertoningen van planeet aarde en haar mensheid. Een film die de complexe realiteit en schoonheid van de wereld om ons heen bloot probeert te leggen.
DIT IS EEN PLACEHOLDER!

Artist statement

Het maken van films doet mij dromen van groots maar genieten van het kleine. Wij mensen draaien niet alleen rondjes om de zon, we zijn op een vreemde manier verkozen en verbonden door iets onverklaarbaars in ons bewustzijn en de wereld waar we in leven. Hier zo nu en dan stil bij staan en elkaar eraan helpen herinneren dat dit op z’n zachts gezegd fascinerend is zie ik als een krachtige menselijke verbinder. Ik hoop deze friendly reminder op een inspirerende manier te kunnen verpakken en verstoppen in mijn films om de fantasie van mijn mede aardbewoners binnen te dringen. Zo hoop ik altijd iets universeels te maken wat mensen op wat voor manier dan ook kan verbinden, met elkaar of met de wereld waar we in leven.

Ambities

Ik ambieer te blijven genieten van het nooit stilstaande proces wat filmmaken vaak is. Ik ga goed op de eindeloze pieken en dalen die het medium te bieden heeft. Ik hoop alle kleine en grote uitdagingen te blijven omarmen en uitbetaald te worden in alle vreemde beloningen die het harde werk teweeg kan brengen. Ik wil blijven experimenteren met ideeën en technieken in beeld en geluid. Hopelijk verzamel ik allerlei verschillende gelijkgestemde mensen om mij heen en kunnen we samen iets toevoegen aan iets groters dan onszelf. Dromen over de toekomst is altijd leuk maar ik hoop vooral open te blijven staan voor alles wat op me af komt. Ik vertrouw graag op het proces en mijn intuïtie, en wat minder op mijn tienjaren plan.

Geleerd tijdens de studie

Het lampje ging pas vrij laat bij mij branden. Ik besefte op een gegeven moment tijdens deze opleiding dat ik vrij ben om te maken wat ik wil maken. Films maken die ik zelf graag zou willen zien. Dingen creëren op mijn eigen manier. Het klinkt misschien een beetje gek maar deze realisatie kwam pas na een lange tijd zoeken en experimenteren. Ik heb geleerd mijzelf te ontplooien en erop te vertrouwen dat iets persoonlijks maken me altijd de goede weg instuurt. En mocht deze weg dan toch vrij hobbelig en scheef zijn: verderop ligt vast een mooi glad stukje asfalt.