Ander thema

The World is Just a Mirror

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn reizen door Armenië, China en de Verenigde Staten heb ik de diverse landschappen vastgelegd die ik doorkruiste. Deze landschappen dragen meer met zich mee dan alleen hun esthetische ervaring; elk beeld weerspiegelt een innerlijke ervaring. 'The World is Just a Mirror' is een fotografisch onderzoek dat probeert deze innerlijke ervaringen binnen de gefotografeerde landschappen te visualiseren.

Artist statement

Tim Vergouw, (b. 1997) en gevestigd in Utrecht, Tijdens mijn reizen doorkruis ik diverse landschappen die ik vastleg. Voor mij zijn deze landschappen veel meer dan alleen visuele indrukken; elk beeld weerspiegelt een diepere innerlijke ervaring die ik op dat moment heb. Deze innerlijke ervaringen vormen de bron van mijn werk. Als beeldmaker ben ik voortdurend op zoek naar manieren om deze innerlijke belevingen uit te drukken en vast te leggen met mijn camera.

De projecten krijgen vorm in boeken of afdrukken. Deze boeken zijn een verlengstuk van de projecten. Door verschillende druktechnieken toe te passen hoop ik een extra dimensie van fysieke sensatie toe te voegen aan de ervaring van de toeschouwer.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik nog meer van de wereld te hebben ontdekt, bergen te hebben beklommen en verschillende landen te hebben doorkruist. Daarnaast streef ik ernaar een carrière op te bouwen waarin ik mijn passie voor reizen kan omzetten in een duurzame bron van inkomen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het vermogen tot zelfreflectie en het kunnen benoemen van mijn innerlijke belevingswereld. Door mijn studie heb ik geleerd om regelmatig te reflecteren op mijn gedachten, gevoelens en ervaringen, wat heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Het vermogen om mijn innerlijke belevingswereld te benoemen heeft me geholpen om mezelf beter te begrijpen, mijn sterke punten en gebieden van verbetering te identificeren, en bewuster keuzes te maken in mijn leven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022 “Monochrome 一色” Kyoto