Diversiteit en inclusiviteit

THE UNKNOWN

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
THE UNKNOWN

is a collection inspired by the techno rave scene.

For many people this scene is unknown (THE UNKNOWN).

Since the techno rave scene often takes place in a dark bunker or remote old factory, with a very grim and dark atmosphere, people are often shocked by this and immediately have a negative judgment.

With my collection I want to show the public the other side of this scene and take people into this special world, full of freedom, openness and no judgment about each other.

People come together to talk and learn from each other, regardless of their profession or level of education.

In my collection you will find a great eye for details, which makes me as a designer

Artist statement

In mijn artistieke werk neem ik je mee in een wereld waar metalen kettingen en karabijnhaken de hoofdrol spelen als gedetailleerde elementen. Wanneer ik deze draag, voel ik een krachtige energie door me heen stromen. Het is door deze kenmerkende stijl dat mensen mijn werk vaak herkennen, naast mijn liefde voor 3D-printen. Ik koester de combinatie van het vrouwelijke lichaam met stoere elementen, een samensmelting die mijn ontwerpen uniek maakt.

Als ontwerper vind ik veel inspiratie in de techno-scene, vooral tijdens raves. Het is een omgeving waar mensen volledige vrijheid ervaren en waar alle labels van wie wie is wegvallen. Hier voelt iedereen zich vrij en is er geen ruimte voor oordeel. Het is een wereld waarin alle grenzen vervagen.

De outfits die mensen dragen tijdens een rave zijn een grote bron van inspiratie voor mij. Ik ben gefascineerd door het oog voor detail dat hierin verweven zit. Het is in deze subtiele nuances dat mijn ware identiteit als ontwerper tot uiting komt. Van dichtbij kun je de zorgvuldig verwerkte details in mijn ontwerpen ontdekken, die van een afstand mogelijk onopgemerkt blijven.

Mijn werk is een verhaal waarin metalen kettingen, karabijnhaken, 3D-printen en de vrije geest van de techno-scene samenkomen. Het is een uitdrukking van mijn streven om conventies te doorbreken en een wereld te creëren waarin oordelen geen plaats hebben. Vanuit mijn hart nodig ik je uit om mijn ontwerpen van dichtbij te ervaren en de verborgen details te ontdekken die een diepere betekenis aan mijn werk geven.

Ambitions

Hoewel ik nog veel te ontdekken heb wil ik mijn kennis in 3D printen vergroten binnen mijn collecties. Ik hoop in de toekomst volledig 3D geprinte designs te kunnen maken en mensen hiermee te inspireren en mee te nemen in een nieuwe innovatieve wereld. En hoop ik over 5 jaar wellicht mijn eigen merk te hebben opgebouwd en eigen shows te hebben.

Learned during the studies

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding Fashion Design is dat ik op kom voor mijn eigen fascinaties als ontwerpen. Alleen dan haal ik voldoening uit mijn werk en maak ik waar ik trots op ben.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Dutch Design Week: Oktober 2022
Epson Design Awards: November 2022