Ander thema

The technical media Generalist

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn afstudeerportfolio werk ik aan verschillende projecten waarbij ik samenwerk met diverse makers en kunstenaars. Als creatieve technische maker voer ik mijn eigen projecten en onderzoeken uit over onderwerpen waarin ik mij verder wil ontwikkelen. Zo heb ik onderzoek gedaan naar virtual production, een lichtsysteem opgezet voor het creëren van een lichtinstallatie, en werk ik als ontwerper aan een theatervoorstelling waarin robots een rol spelen en projecties voor het decor zorgen.

Artist statement

Als maker omarm ik een fascinatie voor diverse vormen binnen de mediacultuur. Mijn passie omvat een spectrum aan disciplines, waaronder lichtkunst, theatertechniek, filmtechniek en robotica. Wat mij onderscheidt, is niet alleen het gebruik van mijn technische vaardigheden, maar ook het vermogen om deze te verweven met mijn artistieke visie.

Als zelfbenoemde 'Technical Media Generalist' wil ik benadrukken dat ik een allround benadering hanteer. Mijn werk fungeert als een brug tussen technologie en creativiteit, met als ultiem doel mensen te inspireren, te verrassen en aan te zetten tot reflectie over de mogelijkheden die technologie en creativiteit bieden in onze wereld. Door voortdurend de grenzen van het mogelijke te verkennen, blijf ik vernieuwen en evolueren. Mijn werk is een viering van de synergie tussen technologie en artistieke expressie, en een uitnodiging om samen de grenzen van onze verbeelding te verkennen.

Ambities

Mijn ambitie voor de komende jaren is om als freelancer verder te groeien als maker door te werken aan diverse vernieuwende projecten.Ik wil actief nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aangaan om zowel mijn werk als mijn netwerk te blijven ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik onderander geleerd heb tijdens mijn studie is dat ik niet gebonden ben aan de bestaande conventies van het werkveld. Bij IMT heb ik ontdekt dat ik de vrijheid en ruimte heb om mijn eigen pad te definiëren, mijn eigen visie te ontwikkelen en mijn eigen niche te creëren. Het verkennen van nieuwe mogelijkheden en benaderingen is een waardevolle bron van groei en voldoening gebleken.