Ander thema

The Story of BerNice and her earrings..

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn grootste fascinatie is sieraden. Ik heb hier een eigen webshop in gehad en liep er tegenaan dat het moeilijk is om je te onderscheiden omdat er zo veel concurrentie is op de sieradenmarkt. Ik ben begonnen met onderzoek te doen naar branding en storytelling (binnen de sieradenindustrie). Ik heb een sieradenbedrijf als externe partij. Zij hebben een winkel (Parisienne) en een webshop (BerNice). De branding en storytelling van de fysieke winkel is heel goed, van de webshop is dit niet goed. De branding en stoytelling van de fysieke winkel Parisienne sluit niet aan bij de branding en storytellling van de webshop Bernice. Ik heb een marketingcommunicatieplan gemaakt met een brandbook. Daarnaast heb ik de storytelling van het bedrijf sterker neergezet en een ontwerp gemaakt van hoe deze storytelling verder geimplementeerd kan worden. Hiermee heb ik op een creatieve manier de branding en storytelling van het bedrijf verbeterd.
Het rapport

Artist statement

The ‘earth’ without ‘art’ is just ‘eh’. Ik hou van mooie dingen. Ik hou van mooie kunst. En dan kunst in de breedste zin van het woord. Mode, beeldende kunst, design, interieur, muziek, grafische vormgeving. Ik hou van dingen die mooi zijn dankzij een creatief brein. Het gevoel dat ik krijg van mooie dingen, wil ik overbrengen. Ik wil dat iedereen het gevoel kan ervaren, dat ik voel als ik iets moois zie. Er gebeuren hele lelijke dingen in de wereld. Ongelijkheid en klimaatverandering zijn voorbeelden van lelijke dingen in de wereld waar ik me zorgen om kan maken. Ik denk dat we ver kunnen komen als iedereen een steentje bijdraagt. Wanneer ik me even wanhopig voel over dit soort zaken, zoek ik graag afleiding in dingen die wél mooi zijn in de wereld. Zoals kunst die ontstaat dankzij het creatieve vermogen van mensen.
Wat mij uniek maakt is dat ik een heel goed oog heb voor detail. Ik ben een doorzetter en ga mijn dromen achterna. Ik ben goed in het leiden van projecten.

Ambities

Ik heb verschillende ambities en doelen die ik over vijf jaar wil bereiken. Ik streef ernaar om mezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen op verschillende gebieden. Ik zie mezelf zowel als manager als ondernemer. Mijn prioriteit is hierbij om werkzaamheden uit te voeren die ik interessant vind. Mijn interesse ligt het meest binnen de creatieve sector, en hierbinnen zal ik dan ook managen en/of ondernemen.

Op professioneel gebied wil ik een succesvolle carrière hebben opgebouwd in mijn vakgebied. Ik wil mezelf blijven uitdagen en groeien in mijn expertise, zodat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan mijn werk en organisatie.
Bovendien lijkt het mij onwijs leuk om mijn eigen bedrijf te starten. Dit heb ik al een keer gedaan in de sieradenbranche. Ik heb daar veel van geleerd en weet wat ik de volgende keer wel en niet moet doen. Ik heb een visie en ideeën die ik wil realiseren en ik ben vastberaden om mijn ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en mijn bedrijf tot een succes te maken. Ik wil impact maken en een positieve verandering teweegbrengen in de wereld om me heen.

Daarnaast wil ik mijn persoonlijke groei en zelfontwikkeling voortzetten. Hierbij wil ik blijven leren, nieuwe vaardigheden verwerven en mijn kennis verbreden. Ik geloof dat voortdurende groei en ontwikkeling essentieel zijn om mijn volledige potentieel te bereiken.

Over vijf jaar zie ik mezelf als een succesvolle professional, een inspirerende ondernemer, en een gezond en energiek persoon. Ik ben vastbesloten om mijn doelen te bereiken en het beste uit mezelf te halen, zodat ik een vervullend en zinvol leven kan leiden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb verschillende zinvolle vaardigheden verworven en ontwikkeld binnen de studie Kunst & Economie. Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is: ‘GEWOON BEGINNEN!’. De meest doeltreffende en efficiënte manier van werken is door gewoon te beginnen. Je kan alles altijd nog bijschaven, en dit maakt het alleen maar beter. Ik heb geleerd om planmatig in stappen te denken. Doorzettingsvermogen kent geen grenzen. Het klinkt als een cliché, maar met hard werken en doorzetten kan je écht bereiken wat je wil. Ik zal nooit meer twijfelen aan mijn doorzettingsvermogen, die is namelijk ongelimiteerd. Ik heb bovendien geleerd wat de waarde is van creativiteit en hoe een creatief proces in zijn werk gaat. Processen gaan nooit in een constante stijgende lijn, en dit moet je ook niet verwachten.