Zorg en welzijn

The space between nothing and all things

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tegenwoordig zijn er oneindig veel leuke dingen. Interessante gedachten, concepten en emoties, allemaal bereikbaar binnen één klik. Veel dingen eisen je aandacht, sommigen verdienen het en aan anderen geef je het graag.
Onbewust besluiten we om ruimte vrij te maken voor alle mogelijke dingen. Zo verdelen we elke dag nieuwe informatie over steeds kleinere stukjes van onze geest. Totdat elk hoekje is gevuld.

In mijn project ‘The space between nothing and all things’ onderzoek ik het ‘net niet iets’. In deze publicatie maak ik plaats voor informatie die zo ongrijpbaar is, dat deze nauwelijks ruimte in je hoofd opeist. In plaats daarvan kan er nieuwe ruimte gevormd worden, om vanuit daar informatie weer een waardevolle plek te geven.

Artist statement

Hoi, mijn naam is Rolf en ik ben een waarnemer van ontastbare werelden. Soms zijn deze werelden gigantisch en soms extreem minuscuul, in ieder geval komen zij ons dagelijks voorbij. Deze verborgen plekken kom ik vooral tegen tijdens het tekenen. Ik weet nooit precies waar ik ga uitkomen, maar de vormen die ik ontmoet laten mij altijd verwonderd achter. Ik probeer mijn routes zo min mogelijk uit te plannen. Één lijn reageert weer op de ander, totdat zij samen uiteindelijk een nieuw gebied ontdekken.

Het liefste werk ik analoog om juist met iets tastbaars dit ontastbare aan te kunnen raken. Met mijn werk wil ik de toeschouwer uitnodigen op zoek te gaan naar datgene wat jou kan verrassen.

Ambities

Ik merk dat ik houd van vakkundig en gedreven te werk gaan en vind het belangrijk om op een persoonlijk vlak iets te kunnen geven aan mensen. Dat het niet alleen mijn werk is, maar iets van ons samen. Vandaar dat ik graag de komende jaren de tattoowereld in wil duiken. Hier ben ik al eerder mee in aanraking gekomen en dat beviel erg goed. Destijds wilde ik mezelf de ruimte geven om eerst ander illustratief werk te ontdekken. Ik hoop nog steeds mijn illustratieve vermogen ook na mijn studie verder te ontwikkelen en dit toe te kunnen passen in combinatie met echt vakmanschap.
Dit vakmanschap wil ik dus opzoeken binnen de tattoowereld en daarnaast ga ik ook verder als boekbinder bij een drukkerij/boekbinderij in Utrecht, om ook op die manier in het vakgebied bezig te blijven.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de studie is om je te laten inspireren. In de eerste twee jaar van de opleiding was ik vrij koppig over het tot mij nemen van inspiratiebronnen. Ik was van mening dat al het werk volledig vanuit de maker zelf moest komen. Vanaf het moment dat ik echter de deur op een kier zette voor de beelden en verhalen van anderen, werd mijn leven een stuk kleurrijker. Het bracht veel enthousiasme en dat wil ik graag meenemen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2022 900 jaar Stadsrechten: De Stad als Schuilplaats (Tentoonstelling Domkerk Utrecht)
2023 Eutierria (Tentoonstelling HKU Media)
2023 Meanderen (Tentoonstelling Dok OPEN, bibliotheek Delft)
2023 Verborgen Gewoel (publicatie)