Inclusie en diversiteit
Artistieke prestatie

the SHIFT-BOX

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
The SHIFT-BOX | Een geautomatischeerde 'vj' instalatie met 3d geanimeerde visuals.

We kennen allemaal het concept ‘out of the box denken, doen of zijn’. Maar is de ‘out of the box’ niet ook gewoon een grote verzamel box die je weer op kan delen in verschillende hokjes?

Wij denken allemaal in hokjes en daar is volgens mij niets mis mee! Hokjes gebruiken we om iets uit te leggen. Dat is nou eenmaal hoe onze taal en communicatie in elkaar steekt.
Maar zou het niet mooi zijn als we vanuit onze box ook open kunnen staan voor andere hokjes? Voor andere boxen?

The SHIFT-BOX staat dan ook symbool voor de ‘out of de box’ box, een box die letterlijk shift. Zo zit je soms in het ene hokje en soms shift je even naar een andere box. Op deze manier kan iedereen zich thuis voelen, kan iedereen mee-shiften naar een andere box om te ervaren hoe het is om even ‘out of the box te zijn’

The SHIFT-BOX is geïnspireerd op en door het nacht leven. De stigma’s rond om het nacht leven zijn vaak negatief. Terwijl dit juist een moment is waar mensen zichzelf echt ontdekken of even alles volledig los kunnen laten en juist veranderen ‘shiften naar een ander hokje’. De nacht is voor mijn ook een moment waar ik mezelf kan zijn, de de tijd waar ik tot leven kom en de tijd wanneer ik het liefst werk. Dit uit zich zowel in het nachtleven als thuis achter mijn pc, waar mijn surrealistische 3D beelden een projectie zijn van mijn gedachten en emoties. Deze zet ik om in daadwerkelijke licht projecties om de nacht tot leven te brengen. De hokjes rond de nacht wil ik graag openbreken (shiften) zodat iedereen kan zien hoe mooi de Nacht is en de mensen die dan tot leven komen.
the MOTHERSHIP - Een levens grote kaleidoscope.

Een spiegel instalatie van 300x60x146 cm waar ik veel life mee vj op festivals en in clubs. Door middel van projecite op de achterkant met mijn eigen 3d geanimeerde visuals.

- het prototype van the Mothership zal aanwezige zijn op de expo

Artist statement

ARTIST STATEMENT Sytske Nijp
HKU - 3d animatie

Mijn artiesten naam is LIJPENIJP omdat ik “lijpe” kunst installaties en 3d (animated) Visuals maak. Mijn werk is een combinatie tussen mijn fascinatie voor het brein en mijn passie voor de nacht. Het brein is zowel je perceptie van de werkelijkheid als het verdwijnen in je dromen. Wat juist subjectief en surrealistische is. Als maker wil ik geen uitleg geven over wat je ziet of hoe iets werkt maar juist het tegenovergestelde In de nacht is de verbeelding groter en kan ik mijn verbeelding de vrije loop laten gaan. De nacht is dan ook de tijd waar ik tot leven kom en de tijd wanneer ik het liefst werk. Zowel in het nachtleven als thuis achter mijn pc, waar mijn surrealistische 3d beelden een projectie zijn van mijn gedachten en emoties. Deze zet ik om in daadwerkelijke licht projecties om de nacht tot leven te brengen. Ik maak installaties en projecties om (3d geanimeerde) visuals/films/verhalen van het platte scherm af te halen en zo de surrealistische wereld de werkelijke wereld in te brengen. En mensen te stimuleren in hun verbeeldingen.
De stigma’s die bestaan rondom het nachtleven leven, geven mij inspiratie om hier installaties over te creëren. Het nachtleven is voor velen een plek om zich te ontpoppen tot wie je dan ook wilt zijn. De hokjes rond de nacht wil ik graag openbreken (shiften) zodat iedereen kan zien hoe mooi de Nacht is en de mensen die dan tot leven komen!

“Be who you desire to be.. and embrace the darkness of the nightlife.. because the night is the biggest source of inspiration for my imagination and ultimately yours”.

Ambities

'vj' instalaties bouwen en projecteren met mijn eigen 3d geanimeerde visuals. Eigenlijk dus prescies wat ik nu doe maar dan met mijn eigen werkplaats en een team om mij heen.

Geleerd tijdens de studie

Dat alles kan binnen de hku, als je hier hard voor werkt! welke richting je ook doet de hku staat open voor wat jij wilt leren en onderzoeken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Expo - Extuin
Expo - Kilotheek KILOKILO
Expo - ADE @ Sissis's expo resto
VJ - ADE, Kraft und Licht
VJ - Kraft und Licht, the Mothership installation
VJ - Lastkahn, the Mothership installation
VJ - Kraft und Licht x Club Atelier, the Mothership installation
VJ - Nar Café der Kunsten
VJ - NFT launche party
Projection - IDNT warehouse
VJ - Strafwerk, the Mothership installation (koningsdag special)
VJ - de Nijverheid, atelier opening
TBA; VJ - Milkshake, the Mothership installation

The Mothership - Een Levensgrote Kaleidascope

Een spiegel installatie. van (Lxbxh) 300x60x146 waar ik momenteel veel live in VJ.