Diversiteit en inclusiviteit

The Puppeteer's Troupe

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn afstuderen heb ik samen een TTRPG gemaakt waarbij ik me bezig gehouden met de visuals. We hebben een richting gekozen waarbij poppen gebruikt worden om mee te kunnen roleplayen en om het gevoel te versterken dat je een rol opgelegd krijgt.

Spelers worden gekidnapt door The Puppeteer, verandert in poppen en een rol opgelegd waarin ze moeten spelen. De rol die spelers krijgen opgelegd is hun tegenovergestelde persoonlijkheid, dit zou je een onaangenaam gevoel moeten bezorgen. Dit staat symbool voor het opgelegd krijgen van genderrollen in onze maatschappij, wat niet altijd bij je zou kunnen passen en frustratie geeft.

Artist statement

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd geweest in het vertellen van verhalen door middel van tekenen. Ik heb van de basisschool nog tig verhalenboekjes vol met illustraties. Zelfs mijn eerste verhalenboekje genaamd piraat en je zal het waarschijnlijk al ruiken: het gaat inderdaad over een piraat. Ik ben nooit gestopt en ik kan mijn verhalen tot leven wekken door ze visueel vorm te geven. Eigenlijk ben ik een tekende verhalenverteller.

Ambitions

Uiteindelijk wil ik concept artist worden. In mijn ontwerpen kan ik verhalen stoppen die wat vertellen over de persoon, de omgeving of het voorwerp. Ik wil kijkers op deze manier in de wereld trekken en de wereld geloofwaardig maken.

Learned during the studies

Via school heb ik een netwerk kunnen opbouwen. Niet alleen met medestudenten op school, maar ook daarbuiten.

Daarnaast heeft het me de fundamentals van veel vaardigheden geleerd, waar ik nu op kan bouwen. Dit is mijn tweede opleiding en ik heb er sterk over nagedacht zonder hulp van school dezelfde richting op te gaan. Alleen wist ik niet waar ik zou moeten beginnen. School heeft mij die handvaten gegeven.

Maar, school heeft me ook doen inzien dat veel zelfstudie is.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Waar ik tot op heden heel trots op ben is dat ik mee heb mogen werken als Concept Artist aan Deliver us Mars: https://www.deliverusmars.com/