Ander thema

The Interconnectedness of Nature

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerjaar stond in het teken van verbinding met de natuur. De natuur is zeer complex en bestaat uit verschillende systemen en cyclussen. Ik ben altijd gefascineerd hoe alle planten en dieren samenwerken en in harmonie leven. Tijdens mijn project “The Interconnectedness of Nature” ben ik onderzoek gaan doen naar mijn persoonlijke verbinding met de natuur.

Als maker ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de geometrische vormen die je in de natuur tegenkomt. Wanneer je hier meer op gaat inzoomen kun je het bijna vergelijken met een onderliggende blauwdruk die je overal zal tegenkomen en zou kunnen toepassen. De vormen en patronen die ontstaan door natuurlijke processen weerspiegelen de onderliggende orde en harmonie van het universum. Dit houdt wetenschappers, kunstenaars, en filosofen al eeuwen bezig en heeft ook mij geïnspireerd mij meer te verdiepen in de vormentaal in de natuur.

Met mijn werk wil ik iedereen aanmoedigen na te denken over zijn of haar eigen verbinding met de natuur. Wat betekent dit voor jou? Wat verwondert jou? Het herontdekken van deze verwondering kan ons helpen om meer verbonden te voelen met de wereld om ons heen. Het kan ons eraan herinneren om de schoonheid in de eenvoud te waarderen en om aandacht te besteden aan de kleine details die we vaak over het hoofd zien.


Artist statement

Ik ben een analoge beeldmaker met een grote liefde voor schilderen met gouache en het maken van linoprints. Mijn grootste inspiratiebron voor mijn werk is de natuur. Ik ben gefascineerd door haar wonderlijke wereld vol patronen, vormen en systemen. Als mensen kunnen wij nog veel leren van de natuur en hoe het in harmonie met elkaar verbonden is. Met mijn werk kijk ik naar deze verbintenis en hoe wij hier onderdeel van zijn.

Ambities

Mijn ambitie is om samen te werken met festivals en onderdeel te zijn van hun kunstprogramma’s. Ik wil mij vooral richten op festivals die zich bezighouden met natuur en duurzaamheid. Daarnaast zou ik hier ook graag workshops willen geven waar ik samen met de mensen kunst kan creëren en in gesprek gaan over hoe wij meer in verbinding kunnen leven met de natuur.

Geleerd tijdens de studie

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd op de HKU is het belang van onderzoek en dat het erg belangrijk is om te blijven onderzoeken. Blijf altijd nieuwe dingen proberen en wees niet bang om minder mooie dingen te maken. Ook die zijn onderdeel van het proces en kunnen je soms veel meer leren dan je had kunnen bedenken.