Ander thema

The Inside of a Loophole

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'The inside of a loophole' is een concert waarin verlangen naar verbinding centraal staat. Tijdens het schrijfproces heb ik grotendeels vanuit het concept ‘ecosystemen’ gewerkt. Een ecosysteem wat we in de natuur vinden is een verzameling van levensgemeenschappen van planten, dieren en micro-organismen wat een geheel vormt dat voortdurend in beweging is. In deze cluster van cycli is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden en is er sprake van constante wederzijdse afhankelijkheid.
Ook wij mensen leven onderling in een ecosysteem. Wij hebben elkaar ook nodig. Alleen heerst er in de huidige tijd waarin wij leven een groot gevoel van individualisme. Het lijkt alsof we steeds verder uit elkaar wegdrijven.
Ikzelf heb me vaak vervreemd gevoelt van mijn omgeving. Losgekoppeld raken van je omgeving kan dienen als een uitvlucht, maar als je je blijft verstoppen zal je vastroesten op je eigen eenzame spoor. Ik wil dat we onze ogen openen en ontvankelijk zijn voor elkaar. Samen muziek maken met andere muzikanten is voor mij een pure vorm van connectie maken, net zoals op het podium staan en samen verbinding maken met een publiek. Mijn afstudeerconcert is een ode aan saamhorigheid.
Op 20 juni perform ik deze show als 'Zedyé' in EKKO en deel het podium met mijn band die bestaat uit drums, contrabas, gitaar, tenorsaxofoon, altsaxofoon en trompet/bugel. We spelen tien nummers die samen mijn toekomstige debuutalbum zullen vormen.

Artist statement

Stadse grooves, warme vocalen en teksten over de onvoorspelbare natuur typeren mij als vocalist/componist. Een groot deel van mijn jeugd bracht ik door in Zeeland. Hunkerend naar de eenvoud met mijn voeten in het zand, vertel ik over mijn zoektocht naar verbinding met mijn
omgeving en de mensen daarin. Samen met mijn zevenkoppige band
beweeg ik me tussen urban, pop, jazz en R&B.

Ambities

Over vijf jaar wil ik mijn muziek als 'Zedyé' op de kaart gezet hebben. Tegen die tijd wil ik mijn debuutalbum hebben uitgebracht. Dit debuutalbum zal deels bestaan uit nummers die ik onlangs geschreven heb en ook op mijn afstudeerconcert ga spelen. Die show wil ik verder ontwikkelen en over vijf jaar op zoveel mogelijk live podia gespeeld hebben. Tegen die tijd wil ik samenwerkingen gedaan hebben met andere artiesten/schrijvers/kunstenaars.

Geleerd tijdens de studie

Dat je community een van de belangrijkste dingen is. Ik heb allerlei skills en informatie uit lessen kunnen halen maar uiteindelijk zijn de connecties met mijn groep mede-studenten het meest waardevolle wat ik meeneem.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

In de afgelopen jaren in bands gespeeld van- & opgetreden met:
FENNE, LLouise, DEUX MILLE, Cisca Ghijsels, Terence Goodman, LOE.
Bij o.a. : Tivoli Vredenburg, EKKO, ESNS, NPO 2 extra, De Nijverheid, So What's Next Festival, Grote Prijs van Nederland, V11, Cinetol

Zedyé concerten: Zaal 100, 't Oude Pothuys, EKKO