Zorg en welzijn

The Feeling of Emptiness

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
The Feeling of Emptiness volgt mijn zoektocht naar een ontbrekend puzzelstukje in mijn leven. Toen ik 6 jaar oud was, schreef mijn vader een afscheidsbrief aan mij op de achterkant van een gitaar. Nooit heb ik er te veel aandacht aan geschonken, omdat ik er misschien nog niet klaar voor was. Nu heb ik besloten dat ik het volledige verhaal achter deze gitaar wilde weten. Hiervoor heb ik mijn vader Jurmi (51) opgezocht in zijn huidige woonplaats in Australië. Ik wilde graag weten wat de leegte in zijn hart was en hoe dat heeft geleid tot het gat in mijn bestaan. Daarna ben ik doorgereisd naar Varanasi, India. De heilige stad waar de doden worden gecremeerd met de hoop om verlost te worden van de reïncarnatie cyclus uit het Hindoeïsme en Boeddhisme. De gitaar van mijn vader wilde ik daar verbrandden als symbool van de pijn en leegte in onze relatie. In de hoop dat deze niet meer herboren hoeft te worden.

Artist statement

Tussen brandende lichamen staan met een 16 mm camera op een crematie grond in India zonder budget; dat was mijn afstudeerfilm en dat is waar ik het meest van geniet.

Filmmaken mag een avontuur zijn en is vaak ook een onderzoek naar jezelf.

Mijn specialiteit is kalm blijven tijdens hoge emoties, vragen stellen waar mensen niet eerder over nagedacht hebben en acteurs pushen voor net de extra stap omhoog. Ik zoek graag bizarre werelden op of wil ze zelf creëren, zodat alles wat de camera vangt al bijzonder mag zijn.

Mijn doel is om het gedachtegoed van boeddhisme en de cultuur van mijn vaderland, Bhutan, naar film te brengen. Ik denk dat het speciaal is dat nog weinig films daar zijn gemaakt en ik hoop daarmee de filmcultuur te kunnen verrijken.

Ambities

In vijf jaar wil ik een lange hybride documentaire gemaakt hebben in Bhutan over de verharding van het land, problematiek onder de jeugd, de lokale goden en met de vraag of verandering ook goed kan zijn voor het land.

Geleerd tijdens de studie

Niemand kan zeggen wat wel of niet een film is. Alleen jij kan bepalen wat voor jou een film is.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

How To Break A Butterfly (dir. Kate Hummel) - 2022 | 1st AD
Vertoond tijdens Cinekid & Keep an Eye Film Festival

Lotgenoten - 2022 | Scenarist & Regisseur
Vertoond tijdens Shortcutz Film Festival & CineRadar

Pig at the Crossing (dir. Khyentse Norbu) - 2023 | Branding & BTS
(Gaat nog in première)

Bela D. (dir. Dion Bruce) - 2024 | Co-scenarist & Co-director
(Gaat nog in première)