Ander maatschappelijk thema

The Dinodyssey

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
The Dinodyssey is een interactieve ervaring die het beste van dinoboeken en -documentaires combineert. In een documentaire kan de kijker helemaal de dinowereld in worden getrokken en in een boek kan de lezer zelf kiezen over welke dinosaurus ze willen leren, maar er bestaan nog geen dinogames die deze immersie en vrijheid combineren. Hier springt The Dinodyssey in het gat; de wereld is wetenschappelijk correct opgebouwd en fascineert de speler over de wondere wereld der dinosauriërs.

Artist statement

Ik ben een 3D-artist die gespecialiseerd is in dinosauriërs. Door intensief te werken in Unreal Engine 5 en door over te stappen van Maya naar Blender hoop ik met de nieuwste technologische trends mee te bewegen, maar ik probeer mijn dinosauriërs nog altijd ouderwets veel aandacht te geven. Ik heb de afgelopen tijd enorm veel onderzoek gedaan naar dinosauriërs en door mijn liefde en passie voor deze dieren probeer ik mij als een unieke paleontologische game artist te profileren.

Ambities

Over vijf jaar wil ik voor het gamebedrijf van de game engine Apex/Avalanche werken en, gebruikmakend van de Apex/Avalanche game engine, in samenwerking met een grote natuurhistorische instelling, wil ik in een verantwoordelijke/projectleidende functie een documentaire-achtige dinogame uitwerken die mensen op een interactieve manier informeert over de evolutie, ecosystemen en levenswijzen van de dinosauriërs.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik altijd zo veel mogelijk moet doen wat ik zelf wil. Dit klinkt vreemd en egoïstisch als ik het zo opschrijf, maar hoe specifieker ik weet wat ik wil, hoe meer passie en energie ik in mijn projecten kwijt kan en hoe beter die projecten dan ook worden. Ik vond het altijd heel moeilijk en eng om te netwerken, maar sinds ik "openlijk" mijn passie voor dinosauriërs leef, vind ik het veel makkelijker om mensen over mijn werk te vertellen, kan ik mij elke dag heel goed opladen om met mijn passie aan de slag te gaan en merk ik hoeveel andere dingen ik ook leuk vind.

Verder heb ik heel veel geleerd van de mindset dat je pas moet stoppen met iets als je het écht geprobeerd, omdat je anders wellicht spijt kunt krijgen; vond ik het heel leerzaam om te horen dat ik studeer voor mezelf (ik dacht altijd dat het moest) en dat ik op die manier echt uit mijn studie haal wat ik er zelf uit wil halen (en er sindsdien ook veel meer energie in kan steken) en tot slot heb ik heel veel geleerd van de uitspraak dat je aan jezelf altijd moet vertellen wat je ook aan een collega zou vertellen, omdat ik het anders moeilijk vind om te stoppen met werken.