Ander thema

The Criminal Choice

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tegenwoordig is de jeugd een stuk materialistischer en hebben ze de straatcultuur volledig omarmt. Veel en snel geld verdienen is een populair fenomeen waar de criminele onderwereld zich als een gemakkelijke en stoere oplossing voor leent. Als ik naar de jeugd kijk heb ik sterk het gevoel dat de acceptatie voor criminaliteit steeds groter wordt. Waar criminaliteit eerst werd afgekeurd, lijkt het nu status erend te werken. Toch wordt er al jaren gezegd dat de jeugdcriminaliteit cijfers dalen dus ‘zal het wel meevallen’. Echter is dit niet terecht, het aantal huidige zaken in jeugdcriminaliteit daalt maar de ernst van de zaken neemt toe. Je hoort tegenwoordig steeds vaker gevechten die zijn uitgemond tot een dodelijke steekpartij, dit is erg verontrustend.

Om hier met de jongeren over te kunnen praten heb ik een bordspel ontwikkeld wat zich leent als gesprekstarter over criminaliteit. In het bordspel zitten dilemma en kennisvragen zodat de leerlingen kunnen discussiëren over ieders motief. Op de dilemma kaarten krijgen de leerlingen een actuele stelling waar criminaliteit centraal staat. Op de kenniskaarten staat een meerkeuze kennisvraag over criminaliteit en de gevolgen ervan. Het doel van het spel is dat de jongeren andermans perfectieve begrijpen en leren over de gevolgen van criminele keuzes.

Artist statement

Criminaliteit is een onderwerp dat regelmatig terugkwam tijdens mijn studie en daarom heb ik dit thema gekozen voor mijn afstudeeronderzoek. Juist doordat ik veel affiniteit heb met het onderwerp maakt het mijn werk uniek. Door nieuwsgierig te zijn, lef te tonen en goed te luisteren heb ik veel buikbare informatie opgedaan over criminaliteit en de bijbehorende trends.

Mijn stagebegeleider van 2022 zei: “We willen allemaal wel een Nicki naast ons.” Mijn empathisch vermogen, gedrevenheid en enthousiasme maken mij uniek.

Ambities

Over vijf jaar ben ik 26 jaar, dan zie ik mezelf werkzaam als KE professional in de muziek- en entertainmentindustrie. Ik wil een afwisselende en uitdagende baan waarin ik mijn talenten als verbinder en manager kan toepassen in de praktijk. Ik ben gepassioneerd, leergierig, betrokken en sta klaar voor een nieuw avontuur waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Kunst en Economie heb ik waardevolle vaardigheden ontwikkeld, voornamelijk creativiteit en zakelijk inzicht. Problemen worden bij de HKU vanuit verschillende perspectieven benaderd, hierdoor ben ik in staat om innovatieve oplossingen te bedenken die niet alleen creatief, maar ook haalbaar zijn. Daarnaast is samenwerken een belangrijke vaardigheid die ik verder heb mogen ontwikkelen tijdens deze studie. Ik ben in staat om naar anderen te luisteren, verschillende perspectieven te begrijpen en gezamenlijke doelen te behalen.