Zorg en welzijn

Terugkomst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wanneer Lena begint te piekeren komt ze in een storm van haar eigen gedachtes terecht. In het oog van de storm ontmoet ze zichzelf als kind. Samen gaan de volwassen en de jonge Lena op zoek naar een minislak.
Leidend waren de filmpjes die mijn ouders maakten in de eerste 10 jaar van mijn leven. Hierbij was de onderzoeksvraag: hoe kan ik door middel van archiefbeelden leren minder te piekeren? Het antwoord op deze vraag heeft zich vertaald in de korte animatiefilm “Terugkomst”.
De teaser van de korte film "Terugkomst".

Artist statement

In mijn werk verken ik verschillende thema’s, waarbij ik niet vastzit aan één medium, maar kijk wat het beste past bij het onderwerp, of dat nou illustratie, animatie of film is. Mijn werkwijze begint vaak bij makend onderzoek, waaruit meestal vanzelf het verhaal ontstaat.
Thema’s waar ik vaak mee werk zijn natuurelementen, menselijkheid en het bestaan. Ik maak werk dat persoonlijk is, maar waar tegelijkertijd iedereen zich in kan herkennen. Met mijn werk hoop ik mijn publiek iets moois mee te geven. Ik zie graag de mooie dingen in het leven en erken hierbij ook dat er minder mooie dingen zijn. Inspiratie haal ik uit eigen ervaringen en archiefbeeld. Het motiveert me om reacties van mensen te zien en een emotie bij mijn publiek op te wekken. Maar het mooist vind ik als ik de wereld in mijn hoofd tot leven zie komen, dat ik in staat ben dit te kunnen doen.

Ambities

Ik kijk uit naar het leven na mijn studie. Van opdracht naar opdracht springen, commissies doen en samenwerken met goede vrienden van me. Ik wil hard werken en tegelijkertijd het plezier in maken blijven bewaren. Ik wil mezelf blijven uitdagen, maar vooral blijven creëren.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd mezelf uit te dagen, om zo veel mogelijk verschillende mediums te verkennen. Van regisseur op filmsets en Augmented Reality ontdekken, tot social media filters creëren en frame by frame animeren; ik probeerde zoveel mogelijk diverse dingen te leren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Documentaire George Debels: Dutch animation pioneer voor Kaboom festival, vertoond in het Eye filmmuseum. Expositie De Stad als Schuilplaats, vertoond in de Domkerk. Illustraties voor de website Klaas Drupsteen Mediation. Creator voor HKU Salon. Visuals voor Tekenen Onder Invloed. Cameravrouw voor Helen Brink, vertoond in Theater Kikker. Illustratie commissies.