Diversiteit en inclusiviteit

TELEOS-1

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
TELEOS-1 is een korte experimentele sciencefiction waarin de bemanning van de TELEOS-1 eropuit is gestuurd om het ontstaan van exoplaneten te gaan onderzoeken. Ze verliezen echter al snel contact met mission control. De film bestaat uit de beelden die we op aarde hebben ontvangen als laatste poging om het onderzoek met ons te delen. We zien door licht, vervorming en miniaturen gerealiseerde abstracte ruimtelandschappen. Samen met de voice-over van de bemanning, het sounddesign en de muziek zorgt dit voor een buitenaardse ervaring die de verbeelding prikkelt. Gebaseerd op mijn eigen ervaring hoe het is om als queer persoon volwassen te worden, gaat deze film over het omgaan met verwachtingen van de buitenwereld, het loslaten van aardse normen en het vinden van mogelijkheden buiten de gebaande paden.

Artist statement

Als experimentele maker ben ik altijd op zoek naar de beste manier om een verhaal te vertalen naar beeld. Mijn filmwerk heeft een basis in theoretische en filosofische vraagstukken, waarbij ik zoek naar en reflecteer op mijn eigen plek in de maatschappij. Ik werk vanuit mijn ervaring als queer persoon, waarbij mijn relatie tot tijd vaak centraal staat. Mijn beeldend werk bestaat uit mixed-media kunst en gaat van grafisch naar fotografie tot animatie. Het liefst combineer ik dit allemaal tot een conceptueel sterk eindwerk, waarmee ik de toeschouwer een nieuwe bril bied om de wereld om zich heen mee te aanschouwen. Ik probeer zoveel mogelijk mijn positieve kijk op het leven te delen en de kijker vrolijk en verwonderd achter te laten.

Ambities

Ik hoop dat ik een fijne werk/leef balans kan vinden, waardoor ik uit allebei energie kan blijven halen. Waar dat werkleven uit gaat bestaan staat wat mij betreft nog heel erg open. Ik wil sowieso blijven experimenteren en spelen met beeld en voorbij de grenzen van het bekende blijven kijken. Na de zomer ga ik stage lopen bij een theatergezelschap dat (live)video, miniaturen, muziek en dans inzet om de verbeelding te prikkelen. Ik hoop hier veel te leren over het combineren van media en hoe dat het verhaal beïnvloed. Wie weet gaat dat sturen in welke richting mijn balletje de komende tijd gaat rollen...

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral veel geleerd over mijn eigen maakproces en dat dat niet altijd rechtlijnig hoeft te zijn. Onderzoekend en experimenterend maken past heel erg bij mij, omdat er niet gelijk iets vast staat, maar een project nog alle kanten op kan gaan. Zo kan ik aan het begin breed kijken, waardoor ik het makkelijker vind om aan de slag te blijven. Uiteindelijk kan ik dan puntjes aan elkaar gaan verbinden en mezelf vaak verbazen met wat er eigenlijk al die tijd al onder zat. Theorie- en maakonderzoek gaan hand in hand en voegen voor mij een nog diepere laag toe aan het onderzoek en uiteindelijke werk.