Ander thema

Sporen van de Oorlog

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een korte animatie film waarin aquarel schilderingen worden gecombineerd met 3D-animatie technieken. Elk shot is geschilderd op papier, gedigitaliseerd en tot leven gewerkt in drie dimensies. De film vertelt het verhaal van mijn overgroot opa, een postbode tijdens de 2e Wereld Oorlog. Geïnspireerd op zijn dagboek aantekeningen, zie je de effecten van de oorlog zoals door hem waargenomen, maar ook vanuit het perspectief van de huidige generatie.

Artist statement

Al mijn hele leven ben ik bezig met tekenen en schilderen. De grootste inspiratiebron voor mijn werk is de natuur. Bladeren die in de wind bewegen en overweldigende landschappen. Het eenzame karakter dat zich door deze omgevingen beweegt, dat ben ik. Al snel kwam ik erachter dat het gebruik van digitale animatie technieken een schilderij tot leven laat komen. De afgelopen jaren ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een werkwijze om dat mogelijk te maken. Hoewel ik de technische kant van 3D-animatie interessant vind, zie ik dit toch vooral als tool om mijn analoge werk te versterken.

Ambities

Mijn voornaamste doel is het maken van een eigen korte animatie film. Hier ben ik op dit moment mee bezig! Ik hoop dat deze film als opstapje kan dienen en dat ik in de toekomt nog aan veel meer interessante projecten mag gaan deelnemen. Zo wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen als maker en van mijn werk kunnen leven.

Geleerd tijdens de studie

Dat animatie niet alleen draait om hoe visueel aantrekkelijk je werk is, maar vooral ook wat je er mee wil vertellen. Als ik al mijn mooiste shots achter elkaar zet, wil dat nog niet zeggen dat ik ook een goede film heb gemaakt. Tijdens de opleiding ben ik steeds bewuster keuzes gaan maken binnen mijn werk. Dit was soms moeilijk maar uiteindelijk levert het waardevollere resultaten op.