Duurzaamheid en circulariteit

Tasteful Plates

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Tasteful Plates' is een serie borden die al zijn opgemaakt met keramische garnering.

De borden zijn geïnspireerd op de volle borden die je krijgt in restaurants; ze zien er smaakvol uit maar er blijft vaak veel van de garnering over.

Door de garnering onderdeel te maken van het servies zoekt het de grens tussen gebruiksobject en kunst op. Zo creëren de borden eenvoudig een abstracte diner ervaring die voedselverspilling tegengaat en de verwondering aanspreekt.

Artist statement

Ik zeg altijd; ''Soms denk ik... en dan weer niet.''
Ik observeer aandachtig, analyseer uitgebreid, denk veel en voel diep. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mijn intuïtie kan vertrouwen in alles wat ik doe.

Al zolang ik mij kan herinneren is het mijn missie om de wereld een mooiere plek te maken, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze levenslange zoektocht zorgt ervoor dat ik een creatieve duizendpoot ben die duurzaamheid in acht neemt in ieder project.
Ik heb met veel verschillende materialen gewerkt en heb mijn huidige focus gevonden in keramiek.

Mijn werk zoekt de grens tussen gebruiksobject en kunst op.
Met mijn werk wil ik je uitnodigen om je te verwonderen over de sleur van het alledaagse en stil te staan bij de magie van het bestaan.

Ambities

Ik wil mijn eigen keramiek werkplaats oprichten en me helemaal verdiepen in het materiaal. Ik wil dingen blijven maken waar mensen blij van worden, ook als er een ander project in een ander medium op mijn pad komt.
Ik wil met mijn werk een positieve impact maken op het milieu.
En natuurlijk wereldvrede.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie de kans gehad om verschillende technieken uit te proberen in de werkplaatsen. Ik ben het experiment meer als potentieel onderdeel van het eindresultaat gaan zien. En als je iets wilt, dan moet je daar voor gaan.