Diversiteit en inclusiviteit

Swara Jiwa 'geluid van de ziel'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De muziekindustrie verandert en door een toenemende globalisatie, digitalisering en welvaart in andere landen is de sector steeds minder westers georiënteerd. Toch weten nog maar weinig Indonesische muzikanten Internationaal succes te bereiken. Met dit eindexamenwerk is er geëxperimenteerd of er een promotie/marketing component binnen mijn bestaande bedrijf 'Swara Jiwa' toegevoegd kan worden dat Indonesische muzikanten een stap dichter bij Internationaal succes brengt.

Artist statement

Mijn specialisme is mijn interculturele achtergrond. Ik richt mij met mijn werk op het verbeteren van de digitale internationale zichtbaarheid van Indonesische muzikanten, iets waar ik mijn eigen achtergrond in verwerk en waar ik mijn drive uit haal.

Ambities

Over vijf jaar wil ik een succesvolle onderneming hebben opgezet in Indonesië. Het plan is om een goedlopend platenlabel opgezet te hebben tegen die tijd, waarbij ik Internationaal gericht te werk ga.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het belang van het hebben en inzetten van een netwerk, en het vertrouwen hebben in eigen kwaliteiten. Ik heb geleerd waar mijn eigen sterke en zwakke punten liggen en hoe ik deze in kan zetten in mijn professionele carrière.