Duurzaamheid en circulariteit

Sustainable Stride

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik onderzoek gedaan naar duurzame gedragsverandering bij festivalbezoekers. Dit komt deels voort uit een persoonlijke interesse in duurzame festivals en het maatschappelijke belang van een verandering. Omdat festivals voor een bepaalde periode een samenleving opbouwen, is dit de perfecte proeftuin voor duurzame innovaties.

Mijn onderzoek heeft ervoor gezorgd dat ik samen met mijn externe partij Lab Vlieland het initiatief Sustainable Stride heb opgezet. Dit is een interactieve wandeling die onderzoekt of er festivals zijn die een duurzame gedragsverandering aanwakkeren bij hun bezoekers.
Uiteindelijk is het belangrijk om onze gewoontes en routines aan te passen, zodat we een leefbare omgeving creëren voor toekomstige generaties. Sustainable Stride zet zich in om deze verandering een start te geven.

Artist statement

Ik heb onderzoek gedaan naar duurzame gedragsverandering bij festivalbezoekers. Dit is een unieke richting, omdat het onderzoek naar duurzame festivals vaak alleen ingaat op het festivalbeleid en niet kijkt naar het gedrag van de bezoekers.

Ambities

Ik wil me ook in de toekomst nog graag blijven inzetten voor duurzame festivals. Daarom zie ik mezelf werkzaam in een functie die helpt bij het verduurzamen van festivals. Hierbij kun je denken aan sustainable producent of manager sustainability.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een netwerk op te bouwen. Hier heb ik tijdens de studie veel mogelijkheden voor gekregen en ik merk nu hoe fijn het is om een goede basis te hebben.