Inclusie en diversiteit

Super Sonic Jazz community door middel van lidmaatschap

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit rapport toont de uitkomsten van de ontwerpoplossing voor de samenwerkingspartner Super Sonic Jazz in Paradiso Amsterdam. Vanuit de samenwerkingspartner was er de vraag hoe de community van SSJ kan worden vergroot door middel van een ledenpas/abonnements-constructie.

Artist statement

Mijn specialisatie is muziek, maar dan specifiek jazzmuziek en de community die hieromheen hangt. Ik maak zelf onderdeel uit de community doordat ik, naast muziekliefhebber, ook muzikant ben. Ik ben al vele jaren geobsedeerd door de nieuwe vormen van jazzmuziek en de manier waarop jazz mensen kan verbinden. Mijn afstudeerwerk is uniek doordat ik in dit project heb gewerkt aan co-creatie door leden van de gewenste doelgroep onderdeel te laten maken van de ontwerpoplossing. Daarnaast denk ik dat ik door mijn kennis van het genre en de gemeenschap ook beter kan aanvoelen en werken aan ontwerprichtingen en oplossingen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik hoofdprogrammeur te zijn in een poppodium. Ik wil talentvolle artiesten een podium bieden en ik wil meebouwen aan de verschillende culturen die samengaan met muziekgenres, door hun te ondersteunen en een kans te geven elkaar te ontmoeten.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat je netwerk alles is. Doe zoveel mogelijke stages, ga op zoveel mogelijke plekken meelopen, ga een praatje maken, drink een biertje met die persoon waar je meer over wilt weten. Wees niet bang om vragen te stellen en trek je mond open als je iets graag wilt. Mijn studie gaf me de mogelijkheid om op plekken stage te lopen maar het is het netwerk dat ik hier heb opgebouwd, dat me de kansen heeft gegeven die ik nu heb.