Interactief ontwerp
Digitale Media
Mixed media
3D art
Worldbuilding
Gezondheid en welzijn

Stress verhogende en verlichtende virtual reality ruimte

Cindy van Zaanen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Mijn afstudeerproject heb ik gedaan bij CaptainVR. Zij ontwikkelen, effectieve XR- & digitale coaching, training, persoonlijke ontwikkeling en mindfullness ervaringen te ontwikkelen. Om zo de levens van miljoenen mensen positief te beïnvloeden, waardoor mensen weer gelukkig, gezond en passievol in het leven kunnen gaan staan. CaptainVR ontwikkelt ervaringen en biedt bewezen methoden voor stressmanagement, gezondheid, vitaliteit en welzijn om een aangename werksfeer te creëren voor thuis of op kantoor.

Tijdens mijn onderzoek ben ik opzoek gegaan naar het kijken wat stress in hield. Wat voor effecten geeft het op ons lichaam en geest? Wat kan je doen om het te verlichten? Hierbij ben ik met CaptainVR een project begonnen om stress te gaan verlichten met behulp van een vr-bril en begeleidende coaching.

Nadat ik duidelijk had wat stress met je kan gaan doen, ben ik op basis van mijn onderzoek een wereld gaan bouwen in een 3D programma die stress opwekt. Ik heb voor deze manier gekozen zodat mensen coaching en begeleiding krijgen in de wereld, wanneer ze er doorheen lopen. Als ze stress ervaren kunnen ze aan de hand van ontspanningsoefeningen in die wereld kunnen gaan doen, daarvoor zijn de cooling down rooms.

In de wereld heb ik wat stress opwekkende elementen toegepast zo dat mensen de stress ervaren en zo de oefeningen goed zouden kunnen toepassen als ze zich voelen. Als extra wilde ik in de wereld een biofeedback toepassen. Er wordt dan met een device je hartslag en zweetpercentage gemeten en kan je zien wanneer je het meest gestrest bent geweest en ook zien of er voortgang in zit als je de ruimte meerdere keren zal gaan doorlopen.

Ben je nieuwsgierig neem dan een kijkje naar mijn eindexamenopdracht.

Virtuele ruimtes:

Examen project galerie: https://hub.link/HfQoCCx

Portfolio galerie: https://hub.link/9QJ6CZz

Neem een kijkje in mijn virtuele ruimte kan op de PC of in een virtuele bril.Cindy van Zaanen goeie dag