Zorg en welzijn

Stress door Succes: Ontdekken, begrijpen en overwinnen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Stress door Succes' is een onderzoek naar mogelijke verbeteringen binnen de werkcultuur van grote Nederlandse artiesten. Het doel is om verbeteringen te identificeren die de mentale druk op deze artiesten kunnen verlichten, waardoor ze minder vatbaar worden voor mentale problemen. Tijdens mijn onderzoek heb ik gesprekken gevoerd met verschillende prominente figuren in de muziekindustrie, waaronder Beesmunt Soundsystem, The Opposites, Goldband, en diverse artiestencoaches en psychologen.

Het overkoepelende inzicht dat naar voren kwam, is dat artiesten vaak onvoldoende bewust zijn van de mentale uitdagingen die ze tegenkomen en van hun eigen mentale weerbaarheid. In samenwerking met de externe partij, Unisex Management, en twee artiestenpsychologen, is een workshop ontwikkeld die preventief aan artiesten kan worden aangeboden. Het doel van deze workshop is om een nieuw bewustzijn te creëren, waarna de artiest zelf verantwoordelijk is voor het nemen van vervolgstappen. Deze stappen zijn nu echter toegankelijker dan voorheen.

Artist statement

Een zesentwintigjarige geboren Amsterdammer, met een ruime ervaring binnen het opzetten en uitvoeren van creatieve projecten. Ik beschik over een groot en divers netwerk wat ik voornamelijk heb opgebouwd door mijn werkzaamheden binnen de Amsterdamse nacht- en festivalscene.

Ambities

De afgelopen 5 jaar ben ik voornamelijk bezig geweest met artiestenmanagement. Naast mijn werk bij verschillende managementbureaus werkte ik ook zelf met artiesten, dit zou ik de komende 5 jaar willen uitbreiden.

Geleerd tijdens de studie

Kunst en Economie heeft mijn visie enorm verbreed, op het gebied van samenwerkingsmogelijkheden en eigen perspectief. Ik heb geleerd om beter samen te werken met mensen met verschillende interesses en belangen.