Zorg en welzijn

Stilte in het hart van de stad

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Steden verdichten, er komen steeds meer mensen wonen in stedelijk gebied en meer toeristen en dagjesmensen vinden er hun weg. Er ontstaat een stad die mensen fasciliteert om je razendsnel te kunnen verplaatsen. Het wordt steeds drukker en de snelheid van de maatschappij is steeds voelbaar. De balans tussen rust en reuring raakt zoek. Plekken waar stilte heerst worden schaars en daarmee wordt de behoefte hiernaar steeds groter.

Met dit project wil ik laten zien hoe je, zonder de stad te willen weghalen, een ervaring kunt creëren die toch stil is, 'stadstil'. Plekken waar je de vogels kan horen fluiten, de seizoenen van dichtbij kan zien veranderen en waar de stad even weg lijkt te zijn, terwijl je je er midden in bevindt.
Ik heb hierbij ruimtelijke typologieën gekozen die je hoogstwaarschijnlijk tijdens een wandeling in de binnenstad tegenkomt. Het pad langs water, de smalle doorgang en de open ruimte. Per plek heb ik gekeken naar de potentie om van deze plek een 'stadstille' ervaring te maken. De rustgevende kracht van het water, de lucht en de natuur worden door de installaties die ik op deze plekken heb gemaakt weer zichtbaar. De stilte kan hierdoor weer ervaren worden.

Artist statement

Ik ben de ontwerper die:

Gefascineerd is door taal en woorden, maar eigenlijk nog meer door alles waar geen woorden aan te geven zijn. Dingen die ervaren moeten worden. Dingen die iedereen begrijpt, maar niemand met exact dezelfde woorden zal beschrijven.

Niet altijd een probleem wil aanpakken, maar wil inspelen op een ongehoord verlangen of op een ervaring die ons inspireert, kalmeert, of juist enthousiasmeert.

Werkt met grote gebaren, houdt van kleinschalige architectuur en me niet wil laten beperken tot één titel.

Graag danst tussen de schalen, contrasten wil opzoeken en iets teweeg wilt brengen met een ontwerp.

Graag samenwerkt en samen enthousiasme wil delen.

Een verhaal te vertellen heeft, niet altijd met woorden, wel altijd met ruimte.

Ambities

Ik wil bereiken dat ik over 5 jaar nog met hetzelfde enthousiasme en dezelfde nieuwsgierigheid bezig ben met mijn creatieve passies en ambities. In plaats van bereiken, misschien dus behouden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb het meeste geleerd hoe ik het plezier in ontwerpen behoudt, hoe ik mijn eigen proces zo goed mogelijk inzet en hoe ik een vrije en abstracte manier van denken kan combineren met concreet onderzoek, om zo op een eindresultaat uit te komen die een bepaald gevoel uitdraagt die ik wil overbrengen.