The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn gevoelens en gedachten zijn heel aanwezig in mijn leven. Op de momenten dat ze me over dreigen te nemen, werkt tekenen voor mij om beeld te geven aan mijn gevoelens en mezelf als een buitenstaander te analyseren. Door de figuren een eigen vorm te geven kan ik met een nieuwe blik kijken naar wat eerder oneindig leek.

Met mijn werk wil ik gesprekken op gang brengen over verwerking, helen en het praten zelf. Ik wil dat er even stil wordt gestaan en er herkenning van gevoel zonder woorden is.

Artist statement

Met een verzameling aan tekeningen is het werk van Lana Vissers het best te omschrijven als ‘intiem’. De tekeningen dienen als een venster naar haar woelige innerlijke wereld, waarin herinneringen, gedachten en gevoelens een prominente rol spelen. Op deze manier creëert zij de ruimte om als een buitenstaander naar zichzelf te kunnen kijken en pijnlijke ervaringen te verzachten.

Het werk van Vissers is autobiografisch. Ze is voortdurend op zoek naar haar eigen identiteit en rol in de wereld. Daarnaast houdt ze zich bezig met het doorbreken van gendernormen en stereotyperingen in zowel het onderwijs als de maatschappij.

Vissers nodigt met haar werk anderen uit om hun gevoelens en ervaringen te erkennen en te omarmen. Door de confrontatie met haar tekeningen is er de mogelijkheid om een dialoog aan te gaan over de universele behoefte aan verwerking en heling.

Ambities

Mijn makerschap is voor mij even belangrijk als mijn gevoel van 'thuis zijn'. Ik hoop dat ik een ruimte voor mezelf kan creëren met de voorwaarden die ik nodig heb om te blijven maken, groeien en ontdekken. Graag zou ik een goed werkende balans vinden tussen mijn makerschap en mijn rol als educator. Ik vind het leuk en leerzaam om het beeldende vak over te dragen en daarover in gesprek te gaan. Of ik dat voor de klas, in een museum of op een andere manier wil invullen weet ik nog niet. In gesprek gaan en elkaar ontmoeten binnen de kunst is iets wat mij telkens blijft inspireren.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb leren kijken, nog meer dan ik al kon. Ik heb leren houden van mezelf, en ook van de ander. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan dat ik ooit had gedacht.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

EDUCATION
2017-2024 | Hbo Bachelor of Fine art and Design in Education, Utrecht, NL
2012-2017 | Mbo Graphic and Media Design, Boxtel, NL


EXHIBITIONS
2023
Exposure, group show Pastoe Fabriek, Utrecht, NL
A Glimpse of FADE, groupshow AG, Utrecht, NL


PUBLICATIONS
2022
Book publication 'The Power to Rise Above' (gifted to Oscar Nominees 12/03/2023 in Los Angeles)