Diversiteit en inclusiviteit

Stem af op de medewerker

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Interne communicatie bij Stadsbeheer (gemeente Rotterdam) verloopt voornamelijk via intranet, maar niet alle medewerkers zijn hierin betrokken. De meerderheid van de Stadsbeheerders werkt namelijk niet op kantoor, maar is buiten of onderweg. Deze buitenmedewerkers zijn moeilijk te bereiken.

Naast het ontbreken van (fysieke) toegang tot informatie, vormen gebrek aan begrip of motivatie andere obstakels voor een goede interne communicatie bij de doelgroep. Dit resulteert in minder betrokken ­medewerkers, wat meer verzuim en verloop en een slechter werkgeversmerk als gevolg kan hebben.

Het project Wij'kradio Stadsbeheer is een live radioprogramma met muziek, entertainment en mooie verhalen van collega's, steeds uitgezonden vanuit een andere Rotterdamse wijk. Zowel de crew als de gasten zijn Stadsbeheerders.

Elementen die voor positieve impact zorgen zijn:
- Betere fysieke toegang door mobiliteit van het medium;
- Meer begrip door het informele karaker van gesproken tekst;
- Herkenning en erkenning bij de doelgroep;
- Raken van emoties met audio en muziek;
- Verbinding tussen collega's en de organisatie
- Entertainment en werkplezier door de magie van radio.

Artist statement

Als imagineer ontwerp ik ervaringen die zowel de zintuigen als de nieuwsgierigheid prikkelen. Ik kom tot een concreet en praktisch uitvoerbaar ontwerp door te schrijven, te visualiseren en te structureren. Logica en magie gaan goed samen.

Ambities

Mijn plan voor de toekomst is om de focus te verschuiven van wat ik wil bereiken naar wat er echt toe doet. In het hier en nu. Mijn eigen zintuigen voelen zich wat verwaarloosd.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik meeneem uit deze studie is de ontdekking dat ik vanuit verschillende rollen kan handelen en zelf aan het roer sta welke ik wanneer inzet. Ook het kruisbestuiven van verschillende domeinen heb ik aan mijn gereedschapskist toegevoegd.