Image and Media Technology
Ander thema

Stekken

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stekken is een korte 3D animatie die thema's zoals sereniteit, natuur en tijd verkent. De film probeert het dromerige gevoel vast te leggen van een luie zomermiddag, en doet dit middels een accurate emulatie van de nostalgische herinneringen die ik tijdens het vissen in mijn kindertijd heb opgedaan. Zonder een traditionele verhaalstructuur focust Stekken vooral op de audiovisuele ervaring van deze specifieke sfeer, wat uiteindelijk een gevoel van ontspanning oproept en de kijker tot zichzelf laat keren.

Artist statement

Ik benader het animatieproces vaak op een emulatieve wijze; ik abstraheer dingen zoals beweging en imperfecties vaak direct uit de realiteit. Ik streef er naar om hiermee een accurate en herkenbare atmosfeer vast te leggen in mijn werk. Mijn fascinatie voor de techniek achter digitale media in het algemeen werkt hier ondersteundend bij, en ik haal veel voldoening uit het oplossen van de problemen die hier mee gepaard gaan.

Ambities

Over vijf jaar zit ik op de Bahama's. Of tenminste... dat laat ik jou geloven. Met visual effects. Zo'n green screen.

Ik hoop me in ieder geval bezig te kunnen houden met alles rondom animatie en visual effects, en hoop dat te doen zolang ik er gelukkig van word!

Geleerd tijdens de studie

Het zijn meestal limitaties die bij mij zorgen voor nieuwe ingevingen; mijn creativiteit bruist juist in een dichte doos.