Ander maatschappelijk thema

Stationsplein als verbindend element

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een stationsplein is niet alleen een plek waar je met het openbaar vervoer gaat, maar het is ook een plek wat iets verteld over de omgeving en waar je andere kan ontmoeten. Door de centrale ligging en het dagelijkse gebruik is het een ideale plek voor verbinding. Met mijn speelse blik wil ik onderzoeken hoe ik langer verblijf kan stimuleren voor verschillende doelgroepen en daarmee stationspleinen weer onderdeel laten worden van de openbare ruimte waar verbinding centraal staat.
Impressie aankomst station Steenwijk

Impressie verblijfplekken stationsplein Steenwijk

Artist statement

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door spel. Ik noem mij daarom ook graag een spelende ontwerper. In mijn werk ben ik op zoek naar plekken die ik om kan zetten naar speelruimte die de verbeelding en fantasie van gebruikers stimuleert.

Ambities

Ik wil mij graag verder blijven door ontwikkelen als spelende ontwerper en onderzoeken hoe spel nog meer kan bijdragen in ons dagelijks leven.

Geleerd tijdens de studie

Neem pauzes. Een studie kan veel van je vragen, projecten die je maakt, deadlines die je moet halen, presentaties die je geeft. Vaak heb je het als student dan heel druk en denk je geen tijd te hebben voor een pauze. Maar juist als je dit denkt, ben je toe aan die pauze. Het kan enorm helpen om er even uit te stappen en met een frisse blik je weer te richten op je werk.

Stationsplein als verbindend element.

Hoe kan een stationsplein van kleine stations weer onderdeel worden van het stedelijk weefsel? Een stationsplein is een plek waar je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, maar door deze verbinding verder door te trekken, kan een stationsplein ook een plek worden wat verbonden wordt met de stad. Een volwaardige verblijfsplek waar het prettig is om te zijn en waar je andere kan ontmoeten.

Plattegrond station Steenwijk