Diversiteit en inclusiviteit

Starlet

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een zilveren trofee, daar moet je trots op zijn. Ook als je keer op keer op de tweede plaats eindigt?
'Starlet', een geanimeerde muziekvideo, gepresenteerd in een installatie, onthult het verhaal van Starlet, een kunstschaatser die worstelt met prestatiedruk. De animatie neemt je mee op reis door de mentale strijd van het dagelijkse leven van een ster.
Men vlucht graag voor hun angsten. Ook Starlet. Pas zodra die de confrontatie aan gaat, komt die erachter dat de ware kracht niet schuilt in het streven naar perfectie, maar in de vrijheid die Starlet ervaart tijdens het schaatsen.

Artist statement

Als maker schakel ik graag tussen diverse technologieën en technieken. Deze verschillende, variërend van pen en papier tot digitale tools zoals after effects, combineer ik dan ook vaak, om zo voor elk verhaal een passende vorm te vinden. Het is mijn doel om op een vermakelijke en toegankelijke manier simpele tot complexe onderwerpen om te zetten in esthetisch beeld.

In mijn werk ga ik vaak de confrontatie aan met mentale problemen, zoals mijn angsten, en haal ik veel inspiratie uit muziek en de popcultuur in het bijzonder. Mijn stijl is kenmerkend door speels kleurgebruik en vloeiende bewegingen.

Ook zet ik graag iets bestaands om in iets nieuws. Door bijvoorbeeld een lied te visualiseren in een animatie. Ik streef ernaar om een nieuw perspectief te bieden op alledaagse thema’s.

Ambities

Mijn ambitie is om samen te werken aan het visualiseren van verhalen, met een creatieve aanpak die geen grenzen kent. Ik geloof sterk in het combineren van mijn diverse vaardigheden en interesses met die van anderen, om zo tot innovatieve en boeiende projecten te komen. De muziek en entertainment sector is een wereld die altijd al de basis is geweest voor mijn persoonlijke werk en ik zie het als mijn ultieme doel om mezelf ook binnen deze sector te gaan bevestigen.

Geleerd tijdens de studie

IMT heeft mij geleerd om te denken door te maken en om open te staan voor zoveel mogelijk invalshoeken, zowel inhoudelijk als qua vorm. Tijdens samenwerkingen met andere makers heb ik gemerkt dat IMT'ers gezien worden als creatieve duizendpoten die thuis zijn in verschillende disciplines. Deze diversiteit maakt ons tot krachtige spelers in elk team en voor onszelf.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

“Vraag 16A” 05.2021 - BNNVARA 2 Voor 12 (NPO2)
“WOA” 06.2022 - Image & Media Technology year 2: Installation Exhibition (Utrecht)
“900 seconds presents: De Stad Zonder Muren” 10.2022 - Tivoli Vredenburg (Utrecht)
“Petal Express” 01.2024 - I LIGHT U (Utrecht)
“Colors” 01.2022 - Kleur De Stad (Utrecht)
“Tijd Voor Tijd” 01.2023 - Reframe Media Exhibition (Utrecht)
“Starlet” 06.2024 - HKU Exposure 2024 (Utrecht)