Artistieke prestatie

Stap in het onbekende

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn prentenboek gaat over een speciale magische reis, een pad wat verrassingen biedt en leidt naar een plaats die iets betekent. Er komen verschillende situaties aan bod, de magie van de omgeving, het eenvoudige leven, geest tot rust laten komen, het leren van nieuwe dingen, het gebruiken van zintuigen, de reis van binnen naar buiten beleven. De teksten zijn enerzijds gedachtes en flarden uit mijn dagboek die ik tijdens mijn reis naar Santiago de Compostella had bijgehouden en anderzijds vormen ze de verbinding tussen de tekeningen. De tekeningen zijn gemaakt met grafiet, inkt en poeders + een minimale digitale afwerking.

Artist statement

Ik als illustrator houd me bezig met mystieke plekken en verhalen over de hele wereld, situaties en ontwikkelingen in het leven. De natuur is een grote inspiratiebron voor veel van mijn werk. Ik observeer kleine dingen/details: het licht dat door bomen schittert, natuurgeluiden, woorden, mensen met bijzondere levensstijlen, details en structuren die ik vind op de meest uiteenlopende voorwerpen. Op die manier krijgt het leven voor mij meer inhoud. Door oprecht de tijd te nemen en te observeren hoe iets in elkaar zit zie je zoveel meer dan wanneer je het als normaal beschouwt en er bijvoorbeeld snel voorbij loopt. De details die ik onderweg opmerk combineer ik met mijn eigen fantasie en associaties die dan in mij opkomen: verbinding tussen realiteit en magie. Ik geef de lezer/publiek de kans om weg te dwalen in mijn werk en bewust te worden.

Ambities

Mijn ambities is om binnen 5 jaar mijn eigen small business te runnen. In deze onderneming wil ik mijn illustraties verkopen en projecten starten met als doel tot leuke samenwerkingen en (boek) publicaties te komen. Ook wil ik binnen die onderneming mijn illustraties toepassen en het publiek/de lezer meenemen in de avonturen, belevenissen en reizen die ik zal maken. Een idee is om dat te ondersteunen met inspiratievolle creatieve video’s en het geven van tips. Concreet zie ik mij bijvoorbeeld als freelancer werken voor een magazine om verslag te leggen van reizen en daarbij verschillende culturen, mensen en natuur op te zoeken en daarin op zoek ga naar de nog niet bekende details.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de studie is om minder voorzichtig te zijn, mijn grenzen aan te geven en zelf over grenzen heen durven stappen. Met name het onderzoeken van alternatieven en perspectieven hebben bij mij het creatieve proces verdiept. Nog in bredere zin heeft het proces van onderzoeken een enorme stimulans gegeven in het professionaliseren.