Duurzaamheid en circulariteit

STAMP'D

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het eindwerk is een stempelkaartconcept voor vintagewinkels. Door tweedehands kleding te consumeren, in plaats van nieuw geproduceerde kleding, ben je op meerdere vlakken een sociale en milieuvriendelijke consument. Je bespaart water, vermindert uitstoot, draagt niet bij aan oneerlijke arbeidsomstandigheden en de enorme afvalproductie die leidt tot onleefbare gebieden en erbarmelijke omstandigheden voor de bevolking rondom productiefabrieken en textielstortplaatsen.

Artist statement

Ik heb passie voor mode en creativiteit en ben werkzaam in de duurzame mode-economie. Het concept dat ik heb ontwikkeld zal ervoor zorgen dat het voor consumenten aantrekkelijker wordt om vintage en tweedehands kleding te kopen, in plaats van nieuw. Door middel van educatie, versterkte commercie, het creëren van een sterkere band tussen winkel en klant, probeer ik dit te bewerkstelligen.

Ambities

In de toekomst wil ik een positieve impact maken op de mode-industrie, door onder andere gebruik te maken en het implementeren van out-of-the-box marketingstrategiën, ondernemerschap, het verbinden van partijen, evenementen en het creëren van een gemeenschapsgevoel.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat er meerdere wegen zijn die leiden tot impact. Door jezelf open op te stellen en moeilijke opgaven te zien als kansen, kun je een heel eind komen in de creatieve industrie.