Ander thema

Stained steel

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn laatste project hier bij de HKU, wilde ik mezelf graag nog een keer in het diepe gooien en de uitdaging aangaan om een nieuw materiaal in een half jaar zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Dit materiaal moest glas worden. Al jaren wilde ik hier graag mee werken, maar het was er tot nu toe nog nooit van gekomen.

Ik ben naar alle mogelijkheden binnen het materiaal gaan kijken om het tot een nieuwe obsessie van mezelf te laten vormen. Het grootste gedeelte van mijn onderzoek heeft zich uiteindelijk gevormd rondom Tiffany-techniek, hier voelde ik persoonlijk de meeste aantrekkingskracht voor. De nieuw gevonden obsessie met Tiffany kwam in mijn uiteindelijke werk samen met andere obsessies die ik al langer heb, namelijk: mijn obsessie met koken en mijn obsessie met het organisch versmelten en vervormen van metaal. Deze kwamen samen om mijn uiteindelijke messen te vormen.

Na mijn eerste presentatie merkte ik dat het stalen frame van de messen mensen bijzonder fascineerde. Daarom besloot ik deze stalen frames uit proportie te trekken en de vorm van de messen los te laten door het staal zijn eigen vorm te laten bepalen. Dit creëerde sculpturale werken die de vloeibaarheid van het staal benadrukten en verwondering opwekten bij de toeschouwers over het maakproces.

Artist statement

In mijn werk ben ik op een speelse manier het onderzoek aangegaan met materialen. Ik hou ervan om zowel nieuwe materialen te verkennen, als het dieper in vernieuwende technieken te duiken. Met de hulp van deze verschillende technieken probeer ik de materialen naar mijn hand te vormen, met als uiteindelijke doel de verwondering die tijdens dit proces ontstaat te verbeelden.

Ambities

Mijn ambitie is om mijn passie voor kunst en mijn obsessie met materiaalonderzoek mijn leven over te laten nemen. Ik droom ervan een groot eigen atelier met werkplaats en laboratorium te hebben, waar ik vrij kan experimenteren met verschillende technieken en materialen, zonder grenzen of beperkingen. Mijn uiteindelijke doel is om mensen te verrassen met mijn creaties en een speelse touch aan hun leven toe te voegen.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben dankbaar dat HKU mij heeft geleerd om de mogelijkheden in de wereld om mij heen te herkennen. Deze vaardigheden variëren van het omzetten van mijn ideeën in tastbare vormen tot het oplossen van abstractere problemen met een creatieve benadering.

stained steel

Mijn onderzoek is volledig gevormd door mijn ontdekkingstocht in het werken met glas, waarbij ik van het verkennen van een nieuw materiaal ben overgestapt naar het ontwikkelen van nieuwe technieken die ik nu zelfverzekerd kan toepassen in mijn diverse creaties. Dit onderzoek heeft mij langs verschillende wegen geleid die elkaar hebben doorkruist. Ik heb mij verdiept in glas graveren, het smelten en recyclen van glas om mijn eigen materiaal te creëren, en het grootste deel van mijn onderzoek was gericht op het aanleren van de "Tiffany" techniek. Deze techniek is uiteindelijk de enige die terug te vinden is in mijn eindwerk.