Ander maatschappelijk thema

Stad van de Toekomst

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn afstuderen is het project Stad van de Toekomst tot stand gekomen. De Stad van de Toekomst is een stad die ik in Virtual Reality heb gebouwd. Ik stoorde me aan de vele problematieken die te vinden zijn in de huidige woonsituatie van Nederland. Daarom heb ik oplossingen bedacht en deze in mijn project verwerkt. Daarnaast heb ik de mogelijkheden van Virtual Reality onderzocht.
De Woonboom
De Waterwoning
De Zandsteiger

Artist statement

Noor van Gerwen is een ontwerper die zich bezighoudt met de woonmaatschappij.
Ze zoekt naar oplossingen voor de huidige woonproblematiek in Nederland. Deze oplossingen geeft ze weer in Virtual Reality, waardoor de toeschouwer zelf door haar ideeën kan rondlopen. Met de VR bril op komen haar ideeën tot leven. Noor ziet Virtual Reality als een gereedschap dat een verbinding kan maken tussen verschillende groepen mensen. Denk aan projectontwikkelaars en toekomstige bewoners. Met behulp van Virtual Reality hoopt ze dat er woningen en openbare ruimtes gecreëerd kunnen worden, waar alle betrokken partijen het over eens zijn.

Ambities

In de aankomende 5 jaar wil ik de masteropleiding cultuurstudies doen. Daarna wil ik bij een kleinschalig bedrijf aan de slag of wil ik mijn eigen studio oprichten.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen 4 jaar heb ik vooral een richting in mijn werk gevonden. Toen ik op de HKU begon vond ik alle verschillende technieken interessant en alhoewel dit nog steeds zo is, heb ik nu wel een aantal technieken waar ik naar grijp als ik met een project bezig ben. Zo ben ik nu vooral bezig met programma's, zoals Sketchup en werk ik graag in Virtual Reality. Daarnaast werk ik veel met hout.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://open.spotify.com/episode/3hVJYq2mmB0daoh3qTF2Zx?si=ef2a6e9bd56347c0