The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Stack is de uitkomst van mijn onderzoek naar het maken van een modulaire meubelontwerp. Het ontwerp is gebaseerd op losse, stapelbare delen waarmee gebruikers eenvoudig kunnen variëren en combineren, waardoor ze de opstelling van Stack moeiteloos kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit biedt niet alleen flexibiliteit, maar ook een dynamische mogelijkheid om de ruimte te transformeren. Het meubelstuk integreert verschillende functionele aspecten zoals opbergruimte, verlichting en zitgelegenheid, waardoor het ontwerp niet alleen esthetisch is maar ook praktisch in gebruik.

Artist statement

Als ontwerper werk ik vanuit graag vanuit gevoel en nieuwsgierigheid. Mijn creatieve proces begint met spontane ideeën die verbonden zijn met vorm, kleur en materiaal. Ik wil werk maken dat functioneel is en ook een reactie of gevoel oproept bij de gebruiker. Verder streef ik naar een esthetische en speelse waarde binnen mijn werk. Door middel van het gebruik van kleur, aparte elementen of functie.

Ambities

In een ideale wereld zie ik mezelf na mijn opleiding als fulltime ontwerper, volledig toegewijd aan het creëren van mijn eigen werk. Samen met mijn broer wil ik een studio beginnen, waar we niet alleen producten en eigen werk maken, maar ook doorgroeien en ons verder ontwikkelen als ontwerpers.

Geleerd tijdens de studie

De HKU heeft altijd gestimuleerde tot het ontdekken en ontwikkelen van een eigen identiteit als ontwerper. Door volledige vrijheid te geven om te creëren, te experimenteren en te falen. Hierdoor ben ik aan het einde van mijn studie dichter bij mezelf gekomen als maker. Ik heb geleerd wat mijn kracht is binnen mijn makerschap en waar mijn valkuilen liggen. Deze kennis stelt me in staat om gerichter te werken aan mijn ontwerpvaardigheden en om mijn artistieke visie verder te ontwikkelen na mijn opleiding.