Diversiteit en inclusiviteit

SSP - Soldat Sans Patrie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Soldat.Sans Patrie is een streetwear merk wat zich focust op warmte, kwaliteit en pasvorm. Met warmte bedoelen we zelfwaardering, gelijkwaardigheid en respect. Respect voor jezelf en een ander. Wij staan voor puurheid die van binnen komt, uit je hart. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, jij bent net zo sterk als anderen om je heen. Wij willen je een fijn gevoel meegeven waardoor je, in welke staat dan ook, je zelfverzekerd voelt in onze kleding. Comfort en vertrouwd.
We streven naar een inclusieve samenleving waarin jij,
jij bent en je trots op jezelf kunt zijn.

In 2022, ben ik een spannende nieuwe samenwerking aangegaan als partner van een start-up kledingmerk. Ik realiseerde me al snel dat ik deze kans moest grijpen om mijn droom te verwezenlijken. Maar ik realiseerde me ook dat dit merk bijna geheel blanco was. Er was slechts een naam en logo. Dit betekende dat ik het merk volledig moest hervormen en het merk opnieuw moest uitvinden. Dit is het begin van mijn onderzoek naar hoe ik een bedrijf moet rebranden tot een sterk merk.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat we niet een nieuw product aan bieden, maar hetzelfde product met een ‘nieuwe verpakking’. Het moet prikkelen, de consument moet een inspirerend gevoel over houden van onze branding. Hiervoor zijn er verschillende tests met doelgroepen gehouden en experts om te testen of dit daadwerkelijk zou kunnen aanslaan. Het concept wordt met enthousiasme ontvangen door de doelgroep en de experts.

Om deze nieuwe ‘verpakking’ goed te kunnen door voeren is er een brandbook ontwikkeld. Het doel van het brandbook is om samenhang en herkenbaarheid te garanderen in alle communicatie-uitingen van het merk, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Door het gebruik van een brandbook kan het merk op een professionele wijze gepresenteerd worden en kunnen de gewenste associaties en emoties bij de doelgroep opgeroepen worden.

Artist statement

Mijn expertise ligt in het herkennen van mogelijkheden in ontwerpen en deze verder te ontwikkelen of op alternatieve wijze aan te pakken. In de loop der jaren heb ik diverse vaardigheden ontwikkeld, waardoor ik mijzelf kan profileren als een veelzijdige creatieve professional en ontwerper. Deze vaardigheden maken het mogelijk dat ik verschillende functies kan vervullen, waardoor mijn conceptuele visualisaties werkelijkheid kunnen worden. Door mijn vermogen om eigen ideeën te genereren, kan ik mijn emoties tot uiting brengen via mijn creativiteit. Als ontwerper probeer ik puurheid uit te dragen en mijn visie over te brengen door middel van beeldvorming.

Ambities

In de komende vijf jaar zal ik ernaar streven een volwaardig merk te hebben gecreëerd, waarbij ik verantwoordelijk zal blijven voor de creatieve leiding. Vanuit deze positie hoop ik mijn ontwikkeling voort te zetten en betrokken te zijn bij diverse projecten. Mijn ambitie is om uit te groeien tot een allround creatieve professional binnen verschillende branches, met mode en design als mijn voornaamste aandachtsgebied.

Geleerd tijdens de studie

Volg je passie en zoek de juiste wegen om naar je bestemming te komen. Elke weg leert je iets nieuws waar je van leert en in de toekomst profijt van kan hebben.