Diversiteit en inclusiviteit

SPHERICAL, BOUND AND BROKEN

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Nu terugkijkend naar alle gemaakte objecten en mijn vooronderzoek zie ik steeds draaien, binden, op spanning brengen, organische vormen, gebruik van materiaaltype, kracht en het combineren terugkomen in mijn maakproces.


Door mijn werkwijze ben ik bij deze vormen gekomen, en heb ik inspiratie gehaald uit mijn omgeving. Alle voorgaande stappen waren kleine hints naar dit uiteindelijke object, ‘spherical, bound and broken’


Het materiaal gips is eigenlijk niet ontworpen om deze vormen te creëren. Hiervan werd ik enthousiast en daagde mezelf uit. De kwetsbaarheid van gips in deze extreem dunne vorm roept de vraag op: zal je voorzichtig zijn? 


Gebroken maar niet gebroken. De stukken onthulde nieuwe structuren en huidachtige patronen. Een onverwachte vorm door binnenste-buiten te draaien. Om alle dunne lijnen vast te leggen heb ik porselein gebruikt. Verrast worden door de structuur aan de binnenkant, wat nog door niemand is gezien en die pas na het afbakken zichtbaar wordt. Elke vorm is hierom uniek, een op zichzelf staand kunstwerk met daarin zijn eigen identiteit van verfijningen.Artist statement


Mijn passie ligt in het creëren van kunstwerken die de nieuwsgierigheid van mensen prikkelen. Het geeft de mogelijkheid dat zij hun fantasieën los kunnen laten op het object.


Ik ben voortdurend bezig met het samenvoegen van diverse materialen en de uitkomsten analyseren. De experimenten ontstaan vanuit mijn intuïtie en ik ga dan verder op basis van de resultaten. Het is een spontaan proces waarin ik met mijn handen kijk. Het samenvoegen van materialen en het toepassen van verschillende technieken vormt de kern van mijn werkwijzen.


Mijn handen zijn mijn ontdekkers, waarmee ik structuren, verfijningen voel en kleine details ontdek. Dit hands-on proces leidt tot de ontdekking van patronen, oppervlaktes, verschillende verfijningen, huidstructuren, technieken, en meer. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik denk in mogelijkheden en oplossingen. Tijdens gedachtespinsels schieten verschillende ideeën door mijn hoofd, over diverse materialen en de mogelijke toepassingen hiervoor.

Ambities 

Het liefste blijf ik experimenteren, maken en nieuwe materialen uitvinden. Dit zou ik graag willen doen vanuit mijn eingen berijf en atelier. De volgende fase wil de focus te leggen op het exposeren en verkopen van mijn werk. Ik ben overtuigt dat ik hierdoor mooie samenwerkingen kan aan gaan en met diverse mensen en organisaties ontmoet. Mijn expertise over materiaal uitbreiden en doorgeven, zodat we elkaar hierin verder kunnen brengen. 


Over vijf jaar hoop ik nog steeds even enthousiast te zijn over mijn werkmethode als vandaag, dat ik nog steeds andere nieuwsgierig maak over ontdekte meteralen en technieken.

Geleerd tijdens de studie voorstellingen ect.

Als je een passie hebt voor iets, ga er voor! Iedereen zal je hier op zijn eigen manier steunen en inspiratie geven. Er ligt dus een enorme vrijheid waar ik ook gebruik van heb gemaakt tijdens de studie om mijn eigen manier van maken te ontdekken. Niets hoeft te gek te zijn wanneer je maar ondervraagt en durft te doen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Kunstgarage FRANX - augustes 2022

De Nijverheid - februari 2023

AG ruimte voor nieuwe media en kunst - april 2024