The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een komische voorstelling over een sociaal ongemakkelijke jongen die een poging doet tot het maken van contact. Als een alien probeert hij de menselijke sociale normen en gedragingen te leren begrijpen om erbij te horen, maar soms dwaalt hij af in fantasieën van het alleen zweven door de ruimte.

Artist statement

Mijn gevoel voor humor en komedie, die ik kan stoppen in mijn eigen werk en door ideeën aanlever in de processen waar ik in zit. Dat in combinatie met professionaliteit, werkhouding en een regisseerbaarheid.

Ambities

Ik wil gave dingen maken en plezier hebben in mijn werk. Ik wil in het theater en op camera mensen een zo goed mogelijk product geven. Ik wil een leuk netwerk opbouwen met mensen waar ik graag mee werk en open staan om te werken met nieuwe mensen, met positiviteit en plezier in het leven en het werkveld staan. Daarnaast wil ik heel graag mensen die niet uit de randstad komen zich meer gerepresenteerd laten voelen in het theater door hun verhalen neer te zetten op de vloer.

Geleerd tijdens de studie

Met name hoe ik een bekwaam acteur word, maar daarnaast is het voor mij ook belangrijk om bij mezelf te blijven. Om met zelfverzekerdheid en een vertrouwen in mijn eigen kunnen in een proces te staan, met een openheid voor kritiek en feedback.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik heb vanaf mijn derde schooljaar de volgende voorstellingen gemaakt en gespeeld:

Met mijn klas heb ik samen met Margijn Bosch de voorstelling 'Gelukkigen de gelukkigen' gemaakt, een voorstelling gebaseerd op de teksten van Yasmina Reza.

Daarna hebben we met de klas gewerkt met Young Gangsters om de voorstelling 'Knock Knock' te maken, een stagefight voorstelling over pakketbezorgers.

Klinkers, een interdisciplinair project aan de HKU, volgde waarin ik heb gewerkt met verschillende teksten, onder andere de collectief-geschreven scène 'Wiedlpus: Het Kostuumdrama'.

Daarna een kort interdisciplinair project van de HKU werkende in opdracht van de beeldhouwer Evert van Kooten-Niekerk, over het werk en het leven van Franz Schubert.

Mijn eerste stage liep ik bij Het Filiaal Theatermakers met de voorstelling 'Scheur in de Tijd', een muzikale jeugdvoorstelling op locatie.

Mijn afstudeer eigen werk was een solo over een sociaal ongemakkelijke jongen die probeert menselijke sociale interacties te begrijpen, maar die het liefst alles achter zich laat en wilt zweven in de ruimte. Deze solo heet 'Spaceman'.

Mijn tweede stage heb ik gevolgd bij de Theatermakerij Enschede, waar ik samen met een andere maker een 6+ voorstelling, De Kleurenreiziger, heb gemaakt over het leren omgaan met veranderingen en de dood.

Mijn afstudeerstage volgde ik bij Stichting De Vergeten Twentse Lente. 'De Vergeten Twentse Lente' is een groots theaterspektakel over een vergeten verhaal uit de tweede wereldoorlog. Voor deze productie mocht ik terugkomen naar Twente, de streek waar ik vandaan kom.